GP Αυστραλίας: Τρομερό 1-2 για τη Ferrari με θριαμβευτή Sainz

3.926 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2024)
GP Αυστραλίας: Τρομερό 1-2 για τη Ferrari με θριαμβευτή Sainz
2 Φωτογραφίες »

- O Verstappen εγκατέλειψε, ο Sainz το εκμεταλλεύτηκε!
- Παρθενικό βάθρο για Norris και McLaren το 2024
- Δεν τερμάτισαν οι δύο Mercedes

O Verstappen εγκατέλειψε, ο Sainz το εκμεταλλεύτηκε!

Ο Carlos Sainz, πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν για την Ferrari, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου Grand Prix της Αυστραλίας, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα που είχε στο μονοθέσιό του ο Max Verstappen στους πρώτους γύρους που ανάγκασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή να εγκαταλείψει.

Διεκδικώντας την 10η σερί νίκη του, ο Verstappen ανέφερε προβλήματα στα φρένα του και όταν αυτό χειροτέρεψε, ο Ολλανδός αναγκάστηκε να βγει εκτός αγωνιστικής γραμμής, να φτάσει στα pits και να εγκαταλείψει για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Ο Sainz δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και άρχισε να χτίζει ένα σταθερό προβάδισμα έναντι του Lando Norris, του teammate του Charles Leclerc και του Oscar Piastri, παίρνοντας τελικά την τρίτη καρό σημαία στην καριέρα του.

Παρθενικό βάθρο για Norris και McLaren το 2024

Ο Leclerc ανέβηκε στην δεύτερη θέση χάρη σε ένα undercut στον Norris στα πρώτα στάδια του αγώνα, ολοκληρώνοντας έτσι το 1-2 για την Ferrari για πρώτη φορά από 2022. Και ο Lando Norris, ωστόσο πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος αφού πήρε το παρθενικό βάθρο της σεζόν για τον ίδιο και τη McLaren.

Ο Piastri πήρε επίσης το προβάδισμα από τον Norris κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των pit stop αλλά αργότερα κλήθηκε να κάνει στην άκρη για τον teammate του. Τερμάτισε τελικά 4ος, ακολουθούμενος από τη Red Bull του Sergio Perez.


H τελική κατάταξη.
2 Φωτογραφίες »

H τελική κατάταξη.

Δεν τερμάτισαν οι δύο Mercedes

Ο George Russell πίεζε για να προσπεράσει τον Fernando Alonso για την έκτη θέση, όταν έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στη Mercedes. Ο Russell εγκατέλειψε και στην πίστα μπήκε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας έως τον τερματισμό. H άλλη Mercedes του Hamilton είχε ήδη εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

Κερδίζοντας μια θέση από αυτό το περιστατικό, ο Lance Stroll ανέβηκε στην έβδομη θέση, ο Yuki Tsunoda έδωσε στην RB τους πρώτους της βαθμούς στην όγδοη θέση και η Haas πήρε επίσης κάποιους ευπρόσδεκτους βαθμούς με τον Nico Hulkenberg στην ένατη θέση και τον Kevin Magnussen στη δέκατη.

Ο επόμενος αγώνας

Οι ομάδες θα ταξιδέψουν σε άλλη ήπειρο για τον επόμενο αγώνα, αφού σειρά έχει η συναρπαστική πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία 5-7 Απριλίου.

Toyota
skoda