GP Σαουδικής Αραβίας: Εμίρης Verstappen, απόλυτο 1-2 της Red Bull

4.792 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2024)
GP Σαουδικής Αραβίας: Εμίρης Verstappen, απόλυτο 1-2 της Red Bull
2 Φωτογραφίες »

- 2 νίκες σε 2 αγώνες για τον Verstappen
- Ανετα δεύτερος ο Perez, πρώτο βάθρο φέτος για τον Leclerc
- Έκλεψε τις εντυπώσεις ο ρούκι Bearman της Ferrari

2 νίκες σε 2 αγώνες για τον Verstappen

Την δεύτερη νίκη του σε δύο αγώνες πανηγυρίζει ο Max Verstappen στην Σαουδική Αραβία, έχοντας, για έναν ακόμη αγώνα, ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ακόμη μετά την είσοδο του safety car στον αγώνα λόγω του ατυχήματος του Stroll κατά τους πρώτους γύρους του GP. O Verstappen δεν περίμενε το Norris να μπει στα pits (είχε μείνει έξω μαζί με τον Hamilton, όταν όλοι μπήκαν για αλλαγή ελαστικών) του επιτέθηκε και ανέκτησε την πρωτοπορία με συνοπτικές διαδικασίες. 

Ανετα δεύτερος ο Perez, πρώτο βάθρο φέτος για τον Leclerc

Δεύτερος τερμάτισε ο Perez με την δεύτερη Red Bull, δείχνοντας ξεκάθαρα πως τα δύο μονοθέσια μπορούν να κινηθούν σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με αυτά των άλλων ομάδων. Ο Μεξικανός εδραιώθηκε στην 2η θέση από νωρίς αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ολλανδό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Leclerc παίρνοντας το πρώτο του βάθρο για φέτος με διαφορά ασφαλείας από τον τέταρτο Piastri με McLaren, τον Alonso που ακολουθούσε από κοντά στην πέμπτη και τον Russell.


H τελική κατάταξη του αγώνα.
2 Φωτογραφίες »

H τελική κατάταξη του αγώνα.

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο ρούκι Bearman της Ferrari

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Bearman, τον νεαρό Βρετανό που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Sainz στην Ferrari λόγω της εγχείρησης που υπεβλήθη ο τελευταίος για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Στον πρώτο του αγώνα στην F1, ο Bearman, δεν «μάσησε», επιτέθηκε στον Tsunoda, τον προσπέρασε και εδραιώθηκε στην έβδομη θέση, ενώ ψηφίστηκε και ο οδηγός του αγώνα. Norris και Hamilton είδαν τον αγώνα τους να στραβώνει, όταν οι ομάδες του επέλεξαν να τους αφήσουν έξω γιατί αλλιώς θα έχαναν πολύτιμα δευτερόλεπτα, περιμένοντας τους μηχανικούς τους να αλλάξουν λάστιχα στους ομόσταυλούς τους. Στο τέλος, οι δύο τους έδωσαν μάχη, όμως η τελική ταχύτητα της McLaren ήταν αρκετή για να κρατήσει τον 7 φορές πρωταθλητή Hamilton στην 9η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Hulkenberg, ο οποίος πρέπει να ευχαριστήσει τον Hulkenberg γιατί κράτησε πίσω του για αρκετούς γύρους τουλάχιστον 4 γρηγορότερους οδηγούς, δίονοντας του έτσι την ευκαιρία να χτίσει διαφορά ασφαλείας. 

Ο επόμενος αγώνας

Oι ομάδες θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία για τον επόμενο αγώνα που είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 22-24 Μαρτίου.

ford
skoda