Όταν έρθει η ώρα να αλλάξει κανείς ελαστικά, συχνά τον πιάνει πονοκέφαλος, αφού οι πληροφορίες ενός μέσου οδηγού περιορίζονται από τις προσωπικές του εμπειρίες και τα σχόλια των γύρω του.

Πώς να διαλέξω τα κατάλληλα ελαστικά;

80.280 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/6/2014

Όταν έρθει η ώρα να αλλάξει κανείς ελαστικά, συχνά τον πιάνει πονοκέφαλος, αφού οι πληροφορίες ενός μέσου οδηγού περιορίζονται από τις προσωπικές του εμπειρίες και τα σχόλια των γύρω του. Ωστόσο, από το 2012 όλα τα ελαστικά διαθέτουν μία ετικέτα η οποία παρέχει σημαντικές πληροφορίες όπως το πόσο οικονομικά είναι, πόσο θορυβώδη ή το πώς φρενάρουν στο βρεγμένο οδόστρωμα. 

Παρακάτω αναλύουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε, πώς να διαβάζετε την ετικέτα ελαστικών ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό σας προφίλ. Αλλωστε, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ελαστικά, δηλαδή κάποια είναι προσανατολισμένα στην άνεση, άλλα στις επιδόσεις, κάποια στην οικονομία καυσίμου, άλλα σε συγκεκριμένες εποχές και τύπους αυτοκινήτων και ου τω καθεξής… Όλα όμως πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ασφάλειας μιας και το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο.