H Hyundai επιστρέφει στον Pikes Peak για να πάρει το ρεκόρ

2.981 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2024)
H Hyundai επιστρέφει στον Pikes Peak για να πάρει το ρεκόρ

- Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου
- Η τελευταία φορά που πέτυχε καλό αποτέλεσμα ήταν το 2013
- Τέσσερις συμμετοχές και οδηγούς με «βαρύ» βιογραφικό
- Απαιτείται τεράστιο προετοιμασία και λίγη τύχη, λέει ο CEO

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου

Ύστερα από πολλά επιτυχημένα χρόνια, η Hyundai επιστρέφει στο Pikes Peak για να σημειώσει νέα ρεκόρ στη διάρκεια του αγώνα ανάβασης προς τα «σύννεφα». Όχι μόνο επιστρέφει δυναμικά, αλλά παίρνει μαζί της και τρεις σημαντικούς οδηγούς-αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για την κορεάτικη εταιρία στον 102ο αγώνα Pikes Peak International Hill Climb που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

Η τελευταία φορά που πέτυχε καλό αποτέλεσμα ήταν το 2013

H Hyundai  αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον Pikes Peak το 1992 με οδηγό τον Rod Millen. Τότε, με ένα Scoupe, ανέβηκε το βουνό και τερμάτισε σε χρόνο 13:21:17. O Millen ήταν αρκετά γρήγορος για να κερδίσει στην κατηγορία Showroom Stock με κίνηση στους 2 τροχούς. Έκτοτε η μάρκα έχει συμμετάσχει άλλες 18 φορές, αλλά δεν έχει επιστρέψει στον αγώνα από το 2018. Το τελευταίο σημαντικό αποτέλεσμα που πέτυχε ήταν το 2013, όταν κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία Unlimited με ένα PM580T και χρόνο μόλις 9:02:192.

Τέσσερις συμμετοχές και οδηγούς με «βαρύ» βιογραφικό

Τώρα ελπίζει να βιώσει ξανά την επιτυχία με 4 συμμετοχές για τον αγώνα του 2024. Γνωρίζουμε τους τρεις από τους τέσσερις οδηγούς που έχει επιλέξει. Πρώτος είναι ο ο Paul Dallenbach που νίκησε τον αγώνα το 1993. Μετά είναι ο Robin Shute, που είχε τέσσερις νίκες στο Pikes Peak. Τέλος, η κορεάτικη εταιρία φαίρνει και τον ισπανό οδηγό της από το WRC, τον Daniel Sordo Castillo. Ο τέταρτος οδηγός θα ανακοινωθεί εντός ημερών, λέει η εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί πως έως τώρα η Hyundai δεν έχει αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο για το ποια αυτοκίνητα πρόκειται να αγωνιστούν στον επερχόμενο αγώνα.

Απαιτείται τεράστιο προετοιμασία και λίγη τύχη, λέει ο CEO

«Το Pikes Peak είναι μια από τις μοναδικές και ιστορικές προκλήσεις που έχουν απομείνει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο CEO της Hyundai Motor America, Randy Parker. «Έχει αντέξει σε βάθος χρόνου, γιατί το βουνό δεν κάνει υποχωρήσεις. Ο καιρός καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη μιας εύκολης διαδρομής και για να κατακτήσει κανείς το βουνό πρέπει όλα να πάνε τέλεια. Απαιτείται τεράστια προετοιμασία και λίγη τύχη για να σημειώσει κανείς ρεκόρ. Η ανάβαση στον Pikes Peak θα αποδείξει την στιβαρότητα που διαθέτουν τα τέσσερα αυτά αυτοκίνητα».

DEH PASXA
KIA