Η Toyota ετοιμάζει ένα αντί-Jimny 5πορτο

Η Toyota ετοιμάζει ένα αντί-Jimny 5πορτο

11.353 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

- Το ιαπωνικό Best Car παρουσίασε ανεπίσημες φωτογραφίες ενός μικρότερου LandCruiser FJ
- Τετρακίνητο με βενζινοκινητήρα απόδοσης 166 ίππων
- Σχεδίαση με έμπνευση τα Land Cruiser και Compact Cruiser, με μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Jimny
- Θα κάνει ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 2024

Το ιαπωνικό Best Car παρουσίασε ανεπίσημες φωτογραφίες ενός μικρότερου LandCruiser FJ

Το ιαπωνικό περιοδικό Best Car, το οποίο είναι γνωστό για την πρόσβαση σε πρώιμες και αποκλειστικές πληροφορίες όσον αφορά τα μελλοντικά μοντέλα της Toyota, παρουσίασε ένα ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο ενός νέου μοντέλου της μάρκας στο εξώφυλλο, με το περιοδικό να ισχυρίζεται ότι θα αποτελεί μια μικρότερη παραλλαγή του Toyota Land Cruiser FJ. Αν και απομένουν πολλές ακόμα πληροφορίες να κάνουν την εμφάνισή τους, οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει για το μικρό Toyota Land Cruiser FJ αναφέρουν ότι θα μπορούσε να πάρει ένα από τα ονόματα «FJ Cruiser», «FC Cruiser» ή «Compact Cruiser».

Τετρακίνητο με βενζινοκινητήρα, απόδοσης 166 ίππων

Το ιαπωνικό περιοδικό σημειώνει επίσης ότι η μικρότερη παραλλαγή του Land Cruiser FJ, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε στα τέλη του 2022, αναμένεται να διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,7 λίτρων απόδοσης 166 ίππων και 245 Nm ροπής, δηλαδή τον ίδιο που χρησιμοποιεί και η έκδοση του Toyota Hilux Champ στην Αυστραλία. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το Land Cruiser FJ θα είναι τετρακίνητο με off-road δυνατότητες παρά το μικρότερο μέγεθος. Τέλος, οι πληροφορίες από την Ιαπωνία, υποστηρίζουν πως το μικρότερο Land Cruiser FJ είναι πιθανό να εξοπλίζεται – εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης – και με υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο ενδεχομένως να ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Σχεδίαση με έμπνευση τα Land Cruiser και Compact Cruiser, με μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Jimny

Αναφορικά με τη σχεδίαση, αυτό που εικάζεται είναι πως το επερχόμενο SUV της Toyota θα αποκτήσει στοιχεία από το Land Cruiser του 2024, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά και από το πρωτότυπο ηλεκτρικό Compact Cruiser, που σημαίνει ότι θα αποκτήσει μια boxy σιλουέτα, με στιβαρούς προφυλακτήρες και έξτρα επενδύσεις στα φτερά. Επιπλέον, όσον φορά τις διαστάσεις, το επερχόμενο μοντέλο θα διαθέτει μεταξόνιο από 2.745 έως 2.750 χιλιοστά (ανάλογα με την εφαρμογή), γεγονός που καθιστά την πλατφόρμα της Toyota μεγαλύτερη από το νέο πεντάθυρο Suzuki Jimny XL στα 2.590 χιλιοστά.

Θα κάνει ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 2024

Εάν οι αναφορές από το ιαπωνικό μέσο επιβεβαιωθούν και το νέο μίνι Land Cruiser ντεμπουτάρει επίσημα τον Δεκέμβριο του 2024, δεν αποκλείεται στους επόμενους μήνες να δούμε κάποιο μοντέλο προπαραγωγής να αποκαλύπτεται, με στόχο να ανταγωνιστεί το νέο Suzuki Jimny XL.

ford
SEAT