Κίνηση στους δρόμους: Τι θα γίνει με όσους δεν το πάνε στην άκρη και «πήζουμε»;

Κίνηση στους δρόμους: Τι θα γίνει με όσους δεν το πάνε στην άκρη και «πήζουμε»;

6.201 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2023)

Από μια μηχανική βλάβη ή ένα μικροατύχημα, σε βαθμό του να ακουμπήσουν προφυλακτήρες, μπορεί να «φράξει» όλος ο Κηφισός. Και όλα αυτά επειδή δεν πάνε στην άκρη (ΛΕΑ) το αυτοκίνητο ή περιμένουν την οδική ακόμα και στην αριστερή ή τη μεσαία λωρίδα.

Γιατί δεν το πας στην άκρη και πήζει όλος ο Κηφισός;

Οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι ουρές χιλιομέτρων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Κηφισού, είναι καθημερινό φαινόμενο τις ώρες αιχμής. Και μπορεί να μην είναι λίγοι εκείνοι που έχουν φύγει για διακοπές, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, όμως μια άτυχη στιγμή ή μια στενόμυαλη αντιμετώπιση μπορεί να μετατρέψει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πραγματικό μαρτύριο για χιλιάδες οδηγούς.

Καταρχάς, ο καύσωνας κάνει αρκετούς πολίτες να προτιμήσουν τα αυτοκίνητα τους για τις μετακινήσεις, αντί του να περιμένουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να μετακινηθούν με τη μοτοσικλέτα τους. Οπότε όσοι δεν έχουν αποχωρήσει από το κλεινόν άστυ βολεύονται στην άνεση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου τους, όντας συνήθως στοιβαγμένοι σε μεγάλες ουρές. Γιατί όμως, παρόλο που αρκετοί Αθηναίοι λείπουν, η Αθήνα πήζει από κίνηση σαν να μην λείπει κανείς;

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
fiat