Η νεότερη και πολύ δυναμική μάσκα των μοντέλων της Alfa Romeo ήρθε και στη Stelvio, προσαρμοσμένη βέβαια στις στιλιστικές ανάγκες ενός υπερυψωμένου μοντέλου.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νεότερη και πολύ δυναμική μάσκα των μοντέλων της Alfa Romeo ήρθε και στη Stelvio, προσαρμοσμένη βέβαια στις στιλιστικές ανάγκες ενός υπερυψωμένου μοντέλου.

Giulia SUV με 510 άλογα

7.569 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2016)

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι γεγονός! Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες φώτο της Alfa Romeo Stelvio των 510 ίππων και των εκρηκτικών επιδόσεων. Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει και επίσημα το νέο της SUV Stelvio στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος `Αντζελες και μπορείτε να «μεταφερθείτε» εκεί, μέσα από το σχετικό live streaming.

Το πρώτο SUV της Αlfa Romeo είναι γεγονός. Η μιλανέζικη εταιρεία παρουσιάζει στην Έκθεση του Λος Αντζελες τη νέα Stelvio στην κορυφαία έκδοσή της Quadrifoglio, η οποία δανείζεται την εμφάνιση και τα μηχανική μέρη της άρτι αφιχθείσας Giulia.

Η νέα Stelvio θα χτιστεί πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia, η οποία είναι πισωκίνητη και με χαρακτηριστικά για πιο σπορ συμπεριφορά

Η νέα Stelvio θα χτιστεί πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia, η οποία είναι πισωκίνητη και με χαρακτηριστικά για πιο σπορ συμπεριφορά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Με σχεδίαση που ξεχωρίζει
Όπως μπορούμε να δούμε και από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου, που διέρρευσαν πριν λίγο στο διαδίκτυο (19:15 ώρα Ελλάδας, ξεκινά η επίσημη παρουσίασή του, την οποία και μπορείτε να δείτε στο website της Alfa), πρόκειται για ένα SUV με δυναμική σχεδίαση. Στο εμπρόσθιο τμήμα, η νεότερη και πολύ δυναμική μάσκα των μοντέλων της Alfa  είναι προσαρμοσμένη στις στιλιστικές ανάγκες ενός υπερυψωμένου μοντέλο, ενώ συγκριτικά με την Giulia και φωτιστικά σώματα είναι πιο μακρόστενα.  Από το πλάι εντύπωση κάνει τα μυώδη στοιχεία του αμαξώματος όπως τα φτερά και τα σπόιλερ, ενώ στο πίσω μέρος η αεροτομή και ο μεγάλος διαχύτης με τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης δημιουργούν ένα «πολεμικό» σύνολο. Περνώντας στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη από τη Giulia. Έτσι παρατηρούμε τη μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, το τιμόνι που περιλαμβάνει και το διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα, όπως επίσης και αρκετές επενδύσεις από ανθρακόνημα. Σχετικά με την ποιότητα αναμένουμε να είναι κορυφαία, όπως είδαμε και στη Giulia.  Τέλος, η διάθεση του μοντέλου αναμένεται στα μέσα του 2017.

Best Car 2017: Ψήφισε & Κέρδισε 1 Audi Q2, 1 Citroen C3, 1 Nissan Micra και δεκάδες άλλα δώρα!  
 
Mε 510 άλογα «χαιρετά»  τον γερμανικό ανταγωνισμό
Η νέα Alfa Romeo Stelvio βασίζεται τεχνικά πάνω στην Giulia. Aυτό σημαίνει ότι στην κορυφαία της έκδοσης Quadrifoglio εφοδιάζεται με το μοτέρ των 510 ίππων. Πρόκειται για ένα 6κύλινδρο σε σχήμα V μοτέρ, με χωρητικότητα 2.891 κ.εκ. και διπλή υπερτροφοδότηση. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει το γεγονός ότι είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, προς όφελος του βάρους, με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων άμεσο ψεκασμό, αλλά και για πρώτη φορά σε Alfa, σύστημα ηλεκτρονικής απενεργοποίησης των κυλίνδρων.

Σε αυτή την έκδοση η νέα Stelvio έχει τελική 284 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα 3,9 δευτερόλεπτα. Φυσικά το μοντέλο διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, ενώ και πάλι συναντούμε το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF (δεν υπάρχουν πληροφορίες για 2κίνητες εκδόσεις). Όσον αφορά την υπόλοιπη γκάμα κινητήρων, οι Ιταλοί αναφέρουν κάνουν λόγο για ένα 2λίτρο μοτέρ βενζίνης με 280 ίππους, χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν θα υπάρξουν και ντίζελ εκδόσεις. Τέλος, και σε αυτό το μοντέλο  της ιταλικής φίρμας βλέπουμε το σύστημα Alfa DNA με 3 προγράμματα οδήγησης. Τα Natural, Dynamic και Advanced Efficiency (στην έκδοση Quadrifoglio υπάρχει και η επιλογή Race).
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
NISSAN