Με τιμή 16-17 χιλιάδες: Citroen C3 ή SEAT Ibiza;

Με τιμή 16-17 χιλιάδες: Citroen C3 ή SEAT Ibiza;

72.362 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2024)

- Το C3 είναι 3 δλ. πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ./ώρα, λέει η Citroen
- Το Ibiza έχει μεγαλύτερη, έγχρωμη οθόνη & σύστημα που φρενάρει μόνο του αν δει πεζό ή ποδηλάτη, όχι όμως Cruise Control
- 4-0 κερδίζει στους χώρους το SEAT
- Το C3 είναι «βασιλιάς» σε άνεση και δεν καταλαβαίνει από λακκούβες λόγω ανάρτησης

Το Citroen είναι 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ./ώρα, σύμφωνα με τις εταιρείες

Με τιμή στα 16-17 χιλιάρικα, Citroen C3 και SEAT Ibiza είναι δύο από τα φθηνότερα μικρά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς αυτήν την περίοδο. Αμφότερα «φοράνε» ατμοσφαιρικούς κινητήρες κοντά στα 80 άλογα, δηλαδή δεν έχουν τούρμπο άρα πρέπει να τους δουλεύεις σε πιο ψηλές στροφές στο κοντέρ και να αλλάζεις ταχύτητα πιο συχνά. Σύμφωνα πάντως με τα όσα ανακοινώνουν οι εταιρείες, το C3 είναι 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο  στο 0-100 χλμ./ώρα.
 

Το Ibiza έχει μεγαλύτερη, έγχρωμη οθόνη & σύστημα που φρενάρει μόνο του αν δει πεζό ή ποδηλάτη, όχι όμως Cruise Control

Στη βασική έκδοση Reference το SEAT Ibiza προσφέρει μία πληρέστατη σουίτα συστημάτων ασφάλειας (π.χ. σύστημα φρεναρίσματος που σταματά το αυτοκίνητο μόνο του όταν δει πεζό ή ποδηλάτη). Επίσης, βλέπουμε στάνταρ έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ιντσών, καθώς και ψηφιακό καντράν 8 ιντσών. Στον αντίποδα, το Citroen C3 έχει προβολείς ομίχλης, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information) και Cruise Control.
 

4-0 κερδίζει στους χώρους το SEAT

Το SEAT Ibiza είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μικρά μοντέλα της αγοράς (4ο πιο ευρύχωρο). Στο συγκεκριμένη σύγκριση κερδίζει το Citroen C3 με σκορ 4-0. Ειδικότερα, έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ (355 λτ. Vs 300 λτ.), σχεδόν διπλάσιο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, μεγαλύτερο περιθώριο μέχρι να ακουμπήσει το κεφάλι στην οροφή, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και 3 ενηλίκους πίσω όταν το Citroen περιορίζεται στους 2 και 1 παιδί. Στα «ψιλά γράμματα», το C3 έχει στάνταρ δυνατότητα αναδίπλωσης πίσω καθισμάτων («πέφτουν» μπροστά), χαρακτηριστικό που το Ibiza δίνει σε παραπάνω έκδοση.
 

Οδηγικά το C3 είναι περισσότερο άνετο και το Ibiza περισσότερο fun to drive

Η Citroen φημίζεται για το άνετο οδηγικό προφίλ των αυτοκινήτων της, και το C3 δεν αποτελεί εξαίρεση. Χωρίς να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μαλακή, η ανάρτηση του Citroen προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης, καλή ποιότητα κύλισης και διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην ευχάριστη αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός του C3. Κυριολεκτικά είναι βασιλιάς της άνεσης και δεν μασάει από λακκούβες. Από την άλλη πλευρά το SEAT έχει χαρακτήρα πιο fun to drive, τουλάχιστον όπως αποδεικνύεται από την σύγκριση σε όλε τις μεγαλύτερες εκδόσεις του.
 
Κάντε κλικ να δείτε την αναλυτική συγκριτική δοκιμή των δύο μοντέλων.
 

Σελίδα 2Κινητήρας: Πόσο «καίνε», πόσο γρήγορα είναι & τι τέλη πληρώνουν;
Σελίδα 3Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι: Ποιο είναι περισσότερο μοντέρνο & ποιο περισσότερο ευρύχωρο
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Citroen C3 για άνεση, SEAT Ibiza για fun to drive
Σελίδα 5Η γνώμη μας, μετρήσεις, τιμές & τεχνικά χαρακτηριστικά
Mercedes
skoda