Μήνυση από τον Massa στη F1 για το πρωτάθλημα του 2008

3.681 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2024)
Μήνυση από τον Massa στη F1 για το πρωτάθλημα του 2008
2 Φωτογραφίες »

- Συνεχίζει να απασχολεί το πρωτάθλημα του Hamilton το 2008.
- Κατέθεσε μήνυση η πλευρά του Massa, αλλά όχι για το τελευταίο GP.
- Πρέπει να ακυρωθεί το αποτέλεσμα του GP της Σιγκαπούρης.
- Έως 175 εκατ. ευρώ ζητά ως αποζημίωση ο Massa.

Συνεχίζει να απασχολεί το πρωτάθλημα του Hamilton το 2008

Στο προσκήνιο επιστρέφει ο Felipe Massa και το χαμένο πρωτάθλημα στη Formula 1 του 2008, όταν οδηγούσε με τα χρώματα της Ferrari. Ο Βραζιλιάνος άλλοτε οδηγός της Scuderia, κατέθεσε μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου κατά της FIA, της FOM (Formula One Management) και του Bernie Ecclestone για το σκάνδαλο «crashgate» του Grand Prix της Σιγκαπούρης. Τεράστια αποζημίωση ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ο Massa!

Κατέθεσε μήνυση η πλευρά του Massa

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Massa επιβεβαίωσαν ότι έχει κατατεθεί αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο κατά των FIA, FOM (Formula One Management), αλλά και του Bernie Ecclestone. Για όποιους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, θυμίζουμε πως ο Massa το 2008 έχασε το πρωτάθλημα από τον Lewis Hamilton, που οδηγούσε για την McLaren Mercedes, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Grand Prix της Βραζιλίας. Το φινάλε εκείνης της σεζόν συζητείται ακόμα και σήμερα, με τον Massa να ισχυρίζεται πως άδικα δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ένσταση του Βραζιλιάνου δεν αφορά τον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, αλλά αυτόν στη Σιγκαπούρη.

Πρέπει να ακυρωθεί το αποτέλεσμα του GP της Σιγκαπούρης

Η πλευρά του Massa ισχυρίζεται ότι το αποτέλεσμα του αγώνα στην Marina Bay θα πρέπει να ακυρωθεί. Όπως υποστηρίζει, ο οδηγός της Renault, Nelson Piquet Jr, τράκαρε εσκεμμένα για να ενεργοποιήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που επέτρεψε στον συμπαίκτη του Fernando Alonso να πάρει τη νίκη, όπως και έγινε. O Hamilton τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Massa δεν πήρε κάποιο βαθμό, μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε σε pitstop.

Μία συνέντευξή του Ecclestone οδήγησε τον Massa στο δικαστικό αγώνα

Αφορμή για το δικαστικό αγώνα του Massa στάθηκε μία περσινή συνέντευξή του Ecclestone. Το άλλοτε αφεντικό της F1 ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες εκείνη την εποχή για να διερευνηθεί περισσότερο το τρακάρισμα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για αλλοίωση του αποτελέσματος του GP Σιγκαπούρης. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ από τις FIA και FOM. Έπειτα, ο 93χρονος Ecclestone αρνήθηκε πως έκανε αυτές τις δηλώσεις, όμως η αφορμή για να ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας του Massa είχε δοθεί.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
skoda