Ποιότητα κύλισης, κράτημα στο στεγνό & η γνώμη μας
2 Φωτογραφίες »

Ποιότητα κύλισης, κράτημα στο στεγνό & η γνώμη μας

47.581 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

Αν και είναι παλιότερης τεχνολογίας (2015), το Pilot Sport 4 είναι 20% πιο ήσυχο στο δρόμο, σύμφωνα με τη Michelin

Τα Falken Ziex ZE310 Ecorun και Michelin Pilot Sport 4 είναι δύο λάστιχα με σχετικά παλαιά τεχνολογίας 1ης κατασκευής. Το Falken λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2017, ενώ το Michelin το 2015. Κι όμως, σύμφωνα με όσα λένε οι εταιρείες στην ετικέτα των ελαστικών το Michelin είναι πιο ήσυχο στο δρόμο, με το Falken Ziex ZE310 Ecorun να κάνει 20% περισσότερη φασαρία. Πιο συγκεκριμένα, το Michelin Pilot Sport 4 έχει 70 dB παραγόμενο εξωτερικό θόρυβο έναντι 72 dB του Falken. Τέλος, μιας και μιλήσαμε για την τεχνολογία των δύο ελαστικών να πούμε ότι έχει έρθει στην Ελλάδα και το νέο Michelin Pilot Sport 5, που προς το παρόν είναι διαθέσιμο (κυρίως) σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αφού στο κράτημα στο στεγνό έρχονται ισοπαλία, ποιο προτιμώ;

Για το τέλος αφήνουμε το κράτημα στο στεγνό, δοκιμασία στην οποία σημειώνουμε μία ακόμη ισοπαλία. Διότι και τα δύο λάστιχα κατέγραψαν πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στο διάδρομο του Elk Test τα 73 χλμ./ώρα.
 
Στην τελική σούμα, λοιπόν, έχουμε ένα απόλυτο ντέρμπι που κρίνεται... στον πόντο. Με τις επιδόσεις των δύο ελαστικών ίδιες, πάνω-κάτω, σε φρενάρισμα και κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο, η πλάστιγγα γέρνει προς το Falken λόγω του σημαντικά χαμηλότερου κόστους. Η τελική βαθμολογία αναδεικνύει νικητή το Falken Ziex ZE310 Ecorun με σκορ 77-76 έναντι του Michelin Pilot Sport 4.

Σελίδα 1Ποιο λάστιχο; Michelin ή Falken και 130 ευρώ στην τσέπη;
Σελίδα 2Ποιότητα κύλισης, κράτημα στο στεγνό & η γνώμη μας
SEAT TESTIMONIAL 1
test center