Νέα Bentley Bentayga Apex Edition φουλαρισμένη με ανθρακόνημα!

2.676 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
Νέα Bentley Bentayga Apex Edition φουλαρισμένη με ανθρακόνημα!
6 Φωτογραφίες »

- Ειδική έκδοση της Bentayga με την υπογραφή της Mulliner.
- Ανθρακονημάτινες ζάντες και κεραμικά φρένα.
- Με ίνες άνθρακα μέσα και έξω.
- Με 550 άλογα από V8 μοτέρ.

Ειδική έκδοση της Bentayga με την υπογραφή της Mulliner

Η Bentley Bentayga Apex Edition έφτασε... φουλαρισμένη από ίνες άνθρακα, αποτελώντας μία νέα ειδική έκδοση του πολυτελούς βρετανικού SUV, η οποία φέρει την υπογραφή του τμήματος Mulliner της μάρκας.

Ανθρακονημάτινες ζάντες και κεραμικά φρένα

Η Bentley Bentayga Apex Edition βασίζεται στην Bentayga S και επικεντρώνεται στην απόδοση. Χαρακτηρίζεται από τη μάρκα ως η πιο δυναμική Bentayga όλων των εποχών και για αρχή χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινες ζάντες 22 ιντσών της Mulliner, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Bucci Composites. Οι τροχοί αυτοί είναι πιο άκαμπτοι από τους συνηθισμένους τροχούς, ενώ μειώνουν επίσης το βάρος κατά 24 κιλά. Η Bentley σημείωσε ότι αυτό παρέχει μια ποικιλία πλεονεκτημάτων, όπως μειωμένη φθορά ελαστικών και βελτιωμένη απόδοση στο φρενάρισμα. Μιλώντας για τα φρένα, το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με κεραμικά φρένα, που με τη σειρά τους εξοικονομούν περισσότερα από 20 κιλά.

Με ίνες άνθρακα μέσα και έξω

Για το εξωτερικό υπάρχουν έξι θέματα σχεδίασης, αλλά όλα έχουν μια αγωνιστική λωρίδα που ξεκινά από το καπό και φτάνει μέχρι το πίσω μέρος της οροφής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες των Continental GT και GTC Le Mans Edition μπορούν να αποκτήσουν την Apex Edition με αντίστοιχο σχέδιο. Από κει και πέρα η Bentayga συνοδεύεται από μια ποικιλία εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένων σπόιλερ και καπάκια καθρεπτών. Οι ίνες άνθρακα επεκτείνονται και στο εσωτερικό, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται σε κάποια από τα πάνελ της καμπίνας, όπως στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.

Με 550 άλογα από V8 μοτέρ

Η Bentley Bentayga Apex Edition κάτω από το καπό... κρύβει έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα που αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, πριν ακολουθήσει η τελική ταχύτητα των 290 χλμ./ώρα. 

Μόνο 20 μοντέλα θα κατασκευαστούν

Η παραγωγή της Bentley Bentayga Apex Edition θα περιοριστεί σε 20 μονάδες παγκοσμίως.

MIKRA VANS LEASING
test center