Νέο Lexus CT: Στυλ από το νέο LBX και με 136 άλογα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Lexus CT: Στυλ από το νέο LBX και με 136 άλογα

11.234 Επισκέψεις στο άρθρο (15/8/2023)

Ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέας γενιάς Lexus CT, παίρνοντας έμπνευση κυρίως από το νέο LBX.

Επιστρέφει ένας παλιός παίχτης στα premium μικρομεσαία;

Ήταν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και συγκεκριμένα το 2011 όταν η Lexus αποφάσισε να φέρει στην αγορά το CT, ένα μικρομεσαίο compact αυτοκίνητο με hatchback αμάξωμα που είχε σκοπό να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο σε μια σκληρή κατηγορία που περιελάμβανε άλλα premium μοντέλα όπως η Mercedes A-Class, το Audi A3 Sportback και η BMW Σειρά 1. Το CT βασιζόταν στο Auris αλλά ήταν σαφώς πιο πολυτελές από αυτό, έγινε διαθέσιμο με υβριδικό σύστημα κίνησης και έλαβε συνολικά δύο ανανεώσεις πριν βγει από την γραμμή παραγωγής για να κάνει χώρο στα νέα crossover/SUV της Lexus.

Στην θεωρία, το CT είχε όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη πορεία: είχε πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, καλό «όνομα» ως το premium παρακλάδι της Toyota και -το σημαντικότερο- υβριδικό κινητήριο σύνολο που υποσχόταν και έδινε χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στην πράξη ωστόσο, οι πωλήσεις του ήταν απλά «συμπαθητικές», πληρώνοντας ίσως το γεγονός ότι ήταν αρκετά συντηρητικό σε σχεδιασμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MERCEDES NEW RANGE
Audi