Ο απαραίτητος εξοπλισμός όταν πηγαίνεις από αυτοκίνητο σε μοτοσυκλέτα

Ο απαραίτητος εξοπλισμός όταν πηγαίνεις από αυτοκίνητο σε μοτοσυκλέτα

3.075 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2024)

- Full face για μέγιστη προστασία, jet για τις ζεστές ημέρες, ανοιγόμενο η μέση λύση
- Μπουφάν δεν φοράμε μόνο τον χειμώνα
- Γάντια με προστατευτικά
- Μπότες και παντελόνια με casual εμφάνιση για μεγαλύτερη πρακτικότητα

Full face για μέγιστη προστασία, jet για τις ζεστές ημέρες, ανοιγόμενο η μέση λύση

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι όπως η ζώνη ασφαλείας έτσι και το κράνος σώζει ζωές. Όμως μόνο το κράνος δεν αρκεί, ο εξοπλισμός ενός αναβάτη χρειάζεται κι άλλα προκειμένου να θεωρηθεί πλήρης. Αρχικά να θυμίσουμε ότι έχουμε διάφορες κατηγορίες κρανών που μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάλογα με τη χρήση που κάνει. Τα πιο δημοφιλή είναι χωρίς αμφιβολία τα full face καθώς προστατεύουν όλα το πρόσωπο, όμως το καλοκαίρι μέσα στο μποτιλιάρισμα και τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν «ασφυκτικά» για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος. Η λύση σε αυτές τις συνθήκες είναι τα jet κράνη τα οποία δεν έχουν «σαγόνι», οπότε αφήνουν περισσότερο αέρα να περάσει στο εσωτερικό ενώ έχουν και σημαντικά χαμηλότερο βάρος, αλλά υστερούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες στο κομμάτι της ασφάλειας. Τα ανοιγόμενα κράνη συνδυάζουν τα καλά στοιχεία των full face και jet, αφού μπορείς να τα έχεις είτε ανοικτά είτε κλειστά αναλόγως των συνθηκών. Το τίμημα βέβαια αυτής της πρακτικότητας είναι το αυξημένο βάρος.
 

Μπουφάν δεν φοράμε μόνο τον χειμώνα

Μπορεί να έχεις κάποιο ζεστό μπουφάν και να θεωρείς ότι είναι αρκετό, όμως ένας αναβάτης δεν φοράει jacket μόνο για να αντιμετωπίσει το κρύο. Τα μοτοσυκλετιστικά μπουφάν είναι κατασκευασμένα από εξειδικευμένα υλικά που αντέχουν στην τριβή και τη διάτρηση, ενώ έχουν πιστοποιημένα προστατευτικά σε ώμους, αγκώνες και πλάτη που θα σε κρατήσουν ασφαλή σε περίπτωση πτώσης. Το μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αναβάτη και τους καλοκαιρινούς μήνες και αν σου φαίνεται περίεργο το να κυκλοφορείς με μπουφάν τον Αύγουστο, στην πραγματικότητα δεν είναι, καθώς κατασκευάζονται από διάτρητα υφάσματα που αφήνουν τον αέρα να περάσει και φυσικά έχουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά. 
 

Γάντια με προστατευτικά

Ακόμα ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από τον εξοπλισμό του αναβάτη είναι τα γάντια. Όπως συμβαίνει και με τα μπουφάν δεν προστατεύουν μόνο από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και σε περίπτωση πτώσης. Τα χέρια του αναβάτη είναι από τα πρώτα που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το οδόστρωμα, οπότε η προστασία τους είναι απαραίτητη. Τα γάντια διαθέτουν προστατευτικά στις κλειδώσεις και σε άλλα επίμαχα σημεία, ενώ διάφορες ενισχύσεις και επιθέματα παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία. Φυσικά και εδώ έχουμε διάφορες επιλογές αναλόγως της εποχής. Τα περισσότερα γάντια της αγοράς επιτρέπουν τη χρήση οθονών αφής για να μη χρειάζεται να τα βγάζεις κάθε φορά που χειρίζεσαι το GPS.
 

Μπότες και παντελόνια με casual εμφάνιση

Καθώς μιλάμε για scooter και μοτοσυκλέτες 125 κυβικών που θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην πόλη αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν στην αγορά μποτάκια και τζιν παντελόνια με casual εμφάνιση που εμφανισιακά δύσκολα τα ξεχωρίζεις από τα συμβατικά, όμως προσφέρουν την απαραίτητη προστασία χωρίς να θυσιάζουν την ελευθερία κινήσεων. Αντίστοιχα υπάρχουν και μπουφάν με casual εμφάνιση που μπορείς να τα χρησιμοποιείς με ή χωρίς μοτοσυκλέτα.   

Στην αγορά υπάρχουν επιλογές για κάθε βαλάντιο, άρα η έκφραση «δεν έχω αρκετά χρήματα για εξοπλισμό» είναι απλά… υπεκφυγή. Ο εξοπλισμός πρέπει να θεωρείται ως αναπόσπαστο κομμάτι στην αγορά μιας μοτοσυκλέτας και δεν μπορούμε να επενδύουμε τα πάντα στο όχημα και να τσιγκουνευόμαστε στον ρουχισμό μας.  

Διαβάστε ακόμα:


 

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN