Ο εκνευρισμός στο τιμόνι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο εκνευρισμός στο τιμόνι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους!

Cool-αρε οδηγέ!

3.263 Επισκέψεις στο άρθρο

Η οδήγηση απαιτεί πάνω από όλα ηρεμία. Το να πατάμε συνεχώς την κόρνα, να φωνάζουμε, να κάνουμε άσεμνες χειρονομίες ή να χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας ενώ οδηγούμε, μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για εμάς, όσο και για τους υπόλοιπους.

Ας δούμε αναλυτικά τους κινδύνους που κρύβει ο εκνευρισμός και πώς να τους αποφύγουμε.

Το να φωνάζετε, να πατάτε την κόρνα, να βρίζετε ή να κάνετε άσεμνες χειρονομίες εγκυμονεί τον κίνδυνο να χάσετε τον έλεγχο του οχήματος σας.

Το να φωνάζετε, να πατάτε την κόρνα, να βρίζετε ή να κάνετε άσεμνες χειρονομίες εγκυμονεί τον κίνδυνο να χάσετε τον έλεγχο του οχήματος σας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
- Η επιθετικότητα είναι μειονέκτημα
Πόσο συχνά έχετε δει οδηγούς να χειρονομούν μεταξύ τους, να ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου τους και να κατεβαίνουν στη μέση του δρόμου για να μαλώσουν μεταξύ τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους; Στα μεγάλα αστικά κέντρα αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο, ειδικά σε ώρες αιχμής. Για την ασφάλεια τη δική σας και των υπόλοιπων συνανθρώπων σας, πρέπει να αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο και να κρατάτε πάντα τον έλεγχο του εαυτού σας. Μην οδηγείτε ενώ είστε θυμωμένοι ή στεναχωρημένοι και αποφύγετε τις συγκρούσεις. Το να φωνάζετε, να πατάτε την κόρνα, να βρίζετε ή να κάνετε άσεμνες χειρονομίες, εκτός από την ηθική υπόστασή σας, εγκυμονεί τον κίνδυνο να χάσετε πολύ εύκολα και τον έλεγχο του οχήματος, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για όλους
 
- Αποφύγετε τους εκνευρισμένους οδηγούς
Αν παρατηρήσετε έναν οδηγό να προκαλεί με την οδήγηση και τη συμπεριφορά του, αποφύγετέ τον τάχιστα! Μην προσπαθήσετε να τον προκαλέσετε, ακόμη και αν έχετε δίκιο ή καλύτερα μην του δίνετε καθόλου σημασία, αλλάζοντας πορεία για λίγο ή σταματώντας στην άκρη του δρόμου. Θυμηθείτε, ότι ένας θυμωμένος άνθρωπος μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.
 
- Πως μπορείτε να αποφεύγετε καταστάσεις που είναι πιθανό να σας δημιουργήσουν άγχος και νεύρα
Η σημαντικότερη αιτία που μπορεί να μας προκαλέσει εκνευρισμό όταν οδηγούμε είναι το άγχος που δημιουργείτε όταν βλέπουμε πως θα αργήσουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας και βγαίνουμε εκτός προγράμματος. Η πραγματικότητα είναι πως τα τελευταία χρόνια ζούμε σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς και το καθημερινό μας πρόγραμμα δεν έχει περιθώρια για απώλεια χρόνου. Συνεπώς ένα αναπάντεχο γεγονός στη διαδρομή μας, όπως οδικά έργα, κάποιο ατύχημα ή μποτιλιάρισμα που καθυστερεί τη μετακίνησή μας, είναι αιτία άγχους και εκνευρισμού.  
Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε ένα δεκάλεπτο πριν ξεκινήσουμε, ώστε να μελετήσουμε στο διαδίκτυο ή και σε κάποια εφαρμογή στο τηλέφωνό μας, την κίνηση στους δρόμους και να σχεδιάσουμε την καλύτερη δυνατή διαδρομή ώστε να φτάσουμε γρηγορότερα και χωρίς άγχος στο ραντεβού μας. Ακόμα καλύτερα ξεκινήστε 5-10 λεπτά νωρίτερα από ότι συνήθως για να είστε άνετοι και cool στην διαδρομή σας.
Φυσικά επειδή απρόοπτα πάντα μπορεί να συμβούν, σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε και αν δείτε πως φτάνετε στα όριά σας, τότε κάντε ένα μικρό διάλλειμα. Είναι προτιμότερο να χάσετε 5 λεπτά παρά να φτάσετε σε κάποιο ραντεβού εμφανώς εκνευρισμένος. Τέλος μια ακόμα συμβουλή είναι να βάλετε μουσική που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει, ώστε να αποτρέψετε να δημιουργηθούν φαινόμενα άγχους και εκνευρισμού. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

EUROINS PASXA
KIA