«Πόρτα» της Stellantis σε Κινέζους που ήθελαν DS, Citroen ή Peugeot

2.452 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
«Πόρτα» της Stellantis σε Κινέζους που ήθελαν DS, Citroen ή Peugeot

- Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Stellantis.
- Αρνήθηκε δύο προτάσεις πώλησης για Alfa Romeo και μίας γαλλικής μάρκας.
- «Η Alfa Romeo είναι το μεγαλύτερο κόσμημα της Stellantis».
- «Δε φεύγουμε από την Ιταλία, επενδύσαμε 5 δισ. ευρώ».

Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Stellantis

Κινέζοι προσέγγισαν την Stellantis για να αποκτήσουν μία από τις γαλλικές μάρκες που έχει υπό την σκέπη της, ωστόσο εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ομίλου, Carlos Tavares, ο οποίος παράλληλα, για μία ακόμα φορά υπογράμμισε πως παρά την κόντρα που υπάρχει με την ιταλική κυβέρνηση, ο Όμιλος δεν σκοπεύει να φύγει από την Ιταλία.

Αρνήθηκε δύο προτάσεις πώλησης για Alfa Romeo και μίας γαλλικής μάρκας

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, ξεκαθάρισε πως καμία από τις μάρκες του Ομίλου δεν προς πώληση. Μάλιστα, αφού αποκάλυψε ότι είχε λάβει προσφορές για την πώληση της Alfa Romeo, υπογράμμισε ότι ήρθε άλλη μια προσφορά για μία από τις γαλλικές μάρκες της. Συγκεκριμένα, ο Tavares είπε πως το 2021 αρνήθηκε να πουλήσει την Alfa Romeo σε πρόταση που είχε στα χέρια του, ενώ το 2023, μια κινεζική φίρμα, την οποία δεν κατονόμασε, έκανε κρούση για μία από τις γαλλικές μάρκες της Stellantis.

«Αυτή τη φορά ήταν μια κινεζική εταιρεία που χτύπησε την πόρτα ρωτώντας... Θα μου πουλήσετε αυτή τη μάρκα; Δεν θα πω ποια μάρκα, αλλά ήταν γαλλική. Είπα: Όχι, φυσικά όχι», ανέφερε στις δηλώσεις του στο Autocar, ο Tavares. Θυμίζουμε πως οι γαλλικές μάρκες στον όμιλο Stellantis είναι οι DS Automobiles, Citroen και Peugeot.

«Η Alfa Romeo είναι το μεγαλύτερο κόσμημα της Stellantis»

Αναφορικά με την Alfa Romeo, ο Carlos Tavares είπε: «Μου πήρε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να πω: "Μου κάνεις πλάκα;" Η Alfa Romeo είναι ίσως το μεγαλύτερο κόσμημα που έχουμε στη δύναμη των 14 εμβληματικών μας εμπορικών σημάτων. Φυσικά είπα όχι».

«Δε φεύγουμε από την Ιταλία, επενδύσαμε 5 δισ. ευρώ»

Από κει και μετά, ο Tavares άδραξε επίσης την ευκαιρία για να αρνηθεί κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν την Stellantis να σκέφτεται την αποχώρησή της από την Ιταλία. Ανέφερε πως ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη γειτονική χώρα, με σκοπό την παραγωγή 15 νέων μοντέλων και δύο νέων πλατφορμών. Σχεδιάζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στη χώρα. «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ότι λέγεται για αποχώρηση της Stellantis από την Ιταλία πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις», κατέληξε ο Tavares.

FORD E-TRANSIT
test center