Πρεμιέρα στην Ευρώπη για το νέο Lexus UX 300h

45.324 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2024)
Πρεμιέρα στην Ευρώπη για το νέο Lexus UX 300h
8 Φωτογραφίες »

- Με νέο υβριδικό σύστημα.
- 199 άλογα και νέα μπαταρία λιθίου.
- Μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.
- Παρούσα η αναβαθμισμένη σουίτα Safety System+ 3.0.

Με νέο υβριδικό σύστημα από τη Lexus

Πρεμιέρα έκανε το νέο Lexus UX 300h για την ευρωπαϊκή αγορά, μετά τις πρώτες πληροφορίες που είχαν δοθεί από τη μάρκα για αυτό στο τέλος του 2023, αλλά και την επίσημη πρεμιέρα που είχε κάνει για την αγορά των ΗΠΑ. Το ιαπωνικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο της premium μάρκας που διαθέτει το υβριδικό σύστημα κίνησης 5ης γενιάς, το οποίο προσφέρει 199 ίππους, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι και ένας μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όπως και η αναβαθμισμένη σουίτα Safety System+ 3.0.

Με 199 άλογα και μπαταρία λιθίου

Όντας προορισμένο για να αντικαταστήσει το 250h, το 300h εξοπλίζεται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που «παντρεύεται» με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων και δύο πιο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ. Ως αποτέλεσμα η ισχύς αυξάνεται από τους 184 ίππους στους 199. Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται και στην μπαταρία, καθώς στη θέση της νικελίου μπήκε μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου. Το οικογενειακό SUV μπορεί πλέον να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα, μια βελτίωση 0,4 δευτερολέπτων σε σύγκριση με το εξερχόμενο 250h.

Με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών

Εκτός από το υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς, το νέο Lexus UX 300h προσφέρει μια νέα βαφή Copper Crest, ενώ η καμπίνα διακοσμείται από χρώμιο και νέους διακόπτες στα πάνελ των θυρών. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως οι υψηλότερες εκδόσεις Premium και F Sport αλλάζουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών με μια νέα οθόνη 12,3 ιντσών. Το βασικό μοντέλο διατηρεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών. Σε ότι αφορά την οθόνη αφής του infotainment, αυτή έχει μέγεθος 8 ιντσών ή 12,3 ιντσών στην έκδοση F Sport.   

Παρούσα η αναβαθμισμένη σουίτα Safety System+ 3.0

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το γεγονός πως η σουίτα συστημάτων υποστήριξης οδηγού Lexus Safety System+ 2.5 έχει αντικατασταθεί από τη νεότερη 3.0. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα All-Speed Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Pre-Collision System with Pedestrian Detection, Road Sign Assist, Proactive Driving Assist και Lane Departure Alert με Steering Assist.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda