Πρώτη Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQA 300 4MATIC

7.503 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2024)
Πρώτη Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQA 300 4MATIC
3 Φωτογραφίες »

- Βγάζει 10 παραπάνω χλμ. με μία φόρτιση
- Νέα μάσκα, σαν EQS, με άστρα που «φωτίζουν» τη νύχτα
- Πιο hi-tech καμπίνα, με στάνταρ οθόνη αφής 10,25 ιντσών
- Συνδέεις android & iPhone χωρίς να χρειάζεται καλώδιο

Βγάζει 10 παραπάνω χλμ. με μία φόρτιση

Η ηλεκτρική EQA της Mercedes, το πολυτελές οικογενειακό SUV ανανεώθηκε στα σημεία με σκοπό να γίνει ακόμα πιο επίκαιρη και ανταγωνιστική. Εμείς τη δοκιμάζουμε στην έκδοση 300 4MATIC, το οποίο σημαίνει 228 άλογα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
 
Το σημαντικότερο στοιχείο που άλλαξε, είναι πως πλέον η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου μεγάλωσε κατά 10 πραγματικά χλμ. , ούσα πλέον ικανή να βγάλει 410 χλμ. με μία φόρτιση.

Νέα μάσκα, σαν EQS, με άστρα που «φωτίζουν» τη νύχτα

Από εκεί και πέρα στο αισθητικό κομμάτι, οι διαφορές είναι διακριτικές, με κυριότερη τη χαρακτηριστική μαύρη γρίλια που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, η οποία σαφώς αναβαθμίζει το τελικό αποτέλεσμα χάρη στα μοτίβα των αστεριών. Παράλληλα η μάρκα προχώρησε και στην προσθήκη μιας λεπτής LED μπάρας που πλέον ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η φουτουριστική εμφάνιση της με την κλειστή μάσκα, τις αεροδυναμικές ζάντες και μια αίσθηση που σε προδιαθέτει για κάτι τεχνολογικά προηγμένο.

Πιο hi-tech καμπίνα, με στάνταρ οθόνη αφής 10,25 ιντσών

Στο εσωτερικό, τώρα, οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο το τεχνολογικό υπόβαθρο, όπου πλέον η EQA προσφέρεται με στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών οθόνη για την υποστήριξη του συστήματος infotainment, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με 10 χρώματα και τρία μοτίβα απεικόνισης. Μιλώντας για infotainment πλέον δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Ηλεκτρικό, premium SUV με 50.000 ευρώ

Το φρεσκαρισμένο ηλεκτρικό SUV έρχεται στη χώρα μας σε δύο δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με ισχύ από 190 έως 292 άλογα και κόστος από 51.950 ευρώ (δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές). Η έκδοση της δοκιμής μας τώρα, κοστίζει από 57.250 ευρώ, ενώ εξοπλιστικά είναι φορτωμένη με πλήθος ηλεκτρικών και αυτοματισμών. Σε κάθε περίπτωση υπολογίστε ακόμα 8.000 ευρώ έκπτωση από την κρατική επιδότηση.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή της Mercedes EQA 300 4MATIC
 

Σελίδα 2Εσωτερικό: Αρτια τεχνολογία, με ποιότητα «αστέρι»
Σελίδα 3Κινητήρας: Εκρηκτική με 410 χλμ. αυτονομίας
Σελίδα 4Στο δρόμο: Προσφέρει άνεση και απόλυτη ηρεμία
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda