QJMOTOR MTX 125: Φουλ εξοπλισμένο GT scooter στα 2.795 ευρώ

10.160 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2024)
QJMOTOR MTX 125: Φουλ εξοπλισμένο GT scooter στα 2.795 ευρώ
9 Φωτογραφίες »

- Ισχυρός κινητήρας 15 ίππων με υβριδική τεχνολογία.
- Διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και δικάναλο ABS.
- Μεγάλη TFT οθόνη και Full LED φωτισμός.
- Πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι και χειρόφρενο.

Ισχυρός κινητήρας 15 ίππων με υβριδική τεχνολογία

Στην κατηγορία των scooter στα 125cc υπάρχει πληθώρα επιλογών στην ελληνική αγορά, με το MTX 125 της QJMOTOR να αποτελεί ένα από τα πιο "φορτωμένα" αφού διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και χαρακτηρίζεται θα λέγαμε, ως ένα premium 125άρι scooter. Εξοπλίζεται με έναν από τους πιο δυνατούς και σύγχρονους κινητήρες στην κατηγορία με ψεκασμό της BOSCH, αφού αποδίδει 15 άλογα (τα μέγιστα επιτρεπτά για την Α1 κατηγορία) και 12 Nm ροπής, κρατώντας την κατανάλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,2λ/100χλμ (WMTC3). Είναι τετραβάλβιδος και διαθέτει επίσης σύστημα start/stop το οποίο εκμεταλλεύεται μια υβριδική τεχνολογία που καταργεί τη μίζα, το ρόλο της οποίας παίζει η γεννήτρια. Με αυτό τον τρόπο η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται άμεσα και αθόρυβα, μειώνονται τα κινούμενα μέρη ενώ προσφέρονται καλύτερες επιδόσεις κατά την επιτάχυνση. Παράλληλα το ψυγείο του υδρόψυκτου κινητήρα βρίσκεται χαμηλά και προς τα πίσω ώστε να συμβάλλει στην διατήρηση του κέντρου βάρους χαμηλά και άρα στην ενίσχυση της δυναμικής και ευκολίας οδήγησης.

Διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και δικάναλο ABS

Το σύστημα πέδησης φροντίζει για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας αφού είναι εποπτευόμενο από δικάναλο ABS και αποτελείται από δύο μεγάλα δισκόφρενα: 240 χλστ εμπρός με δαγκάνα 2 εμβόλων και 225 χλστ πίσω. Τα διπλά αμορτισέρ του MTX 125 πίσω είναι μελετημένα έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση αλλά και σπορ συμπεριφορά ενώ ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση και τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός έχει 100 χλστ διαδρομή. Οι διαστάσεις των ελαστικών του είναι 110/80 εμπρός και 130/70 πίσω και τοποθετούνται σε τροχούς 14 και 13 ιντσών αντίστοιχα και το συνολικό του βάρος ανέρχεται στα 138 κιλά, το οποίο σίγουρα δεν είναι ένα μικρό νούμερο, αλλά δικαιολογείται από τον εξοπλισμό του και τον GT χαρακτήρα του. Το τιμόνι του scooter ακολουθεί τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα και εδράζεται σε καβαλέτα, κάτι που ενισχύει το "feedback" (πληροφορίες) που δίνεται στον αναβάτη ενώ του δίνει και έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Το MTX 125 ξεχωρίζει επίσης για τον δυναμικό και αεροδυναμικό του σχεδιασμό που χαρακτηρίζεται από "αιχμηρές" γωνίες ενώ παραπέμπει σε μεγάλες μοτοσυκλέτες αν την κοιτάξεις από εμπρός.

Μεγάλη TFT οθόνη και Full LED φωτισμός

Η premium αίσθηση που αποπνέει το MTX 125 ενισχύεται από την μεγάλη, έγχρωμη TFT οθόνη που διαθέτει, η οποία προβάλλει όλες τις χρήσιμες για τον αναβάτη πληροφορίες με μεγάλη ευκρίνεια, όπως την πίεση και την θερμοκρασία των ελαστικών, την τάση της μπαταρίαςταχύμετροστροφόμετρουπολογιστή ταξιδιού και ενδείξεις εξωτερικής θερμοκρασίας και θερμοκρασίας του κινητήρα. Όλα τα φωτιστικά του σώματα είναι τεχνολογίας LED και έχουν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία του μεγαλύτερου Fort 350 προσδίδοντας την QJMOTOR ταυτότητα στο μικρό GT scooter. Τελευταίας τεχνολογίας είναι και το σύστημα Keyless μέσω του οποίου μπορεί να ξεκλειδωθεί η κεντρική μονάδα ή ακόμα και η σέλα από απόσταση, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ως δικλείδα ασφαλείας και ένα κανονικό κλειδί σε περίπτωση που πέσει η μπαταρία του πομπού. Οι διακόπτες χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής ενώ διαθέτουν και φωτισμό ώστε να τους χειρίζεται ο αναβάτης εύκολα ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού την νύχτα.

Πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι και χειρόφρενο

Για την μεγιστοποίηση της πρακτικότητας υπάρχουν στην ποδιά κάτω από το τιμόνι δύο αποθηκευτικοί χώροι για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων, ενώ όπως φαίνεται σε αυτούς μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και ένα μικρό μπουκαλάκι νερού με το αριστερό να διαθέτει και θύρα φόρτισης USB για τις ηλεκτρονικές συσκευές του αναβάτη. Η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη βοηθά στην συγκέντρωση των μαζών χαμηλά, ενισχύει την ευχρηστία κατά τον ανεφοδιασμό, ενώ η χωρητικότητά του στα 8 λίτρα μπορεί να του χαρίσει μία αυτονομία αρκετά μεγαλύτερη από 300 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αραιώνοντας την ανάγκη επίσκεψης πρατηρίων ώστε να εξοικονομείται χρόνος από την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη. Διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες ως προς 4 θέσεις μανέτες ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το χειρόφρενο που συναντάμε στην αριστερή μανέτα (πίσω φρένο) που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την στάθμευσή του σε δρόμους με μεγάλη κλήση. Η τιμή του υπερπλήρους αυτού πακέτου έρχεται στα 2.795 ευρώ, μία πολύ προσιτή τιμή για τα χαρακτηριστικά και τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει το QJMOTOR MTX 125 το οποίο διατίθεται σε 3 χρωματισμούς.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL