Nissan Qashqai και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Nissan Qashqai και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

9.172 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2024)

Τα diesel μοντέλα χαρακτηρίζονται για την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που έχουν. Σε αυτό τον τομέα το Nissan Qashqai τα πηγαίνει λίγο καλύτερα, αφού καίει 1 λτ/100 χλμ λιγότερο από το Skoda Karoq (5 λτ/100 χλμ το πρώτο και 6 λτ/100 χλμ το δεύτερο). Το Karoq με τα 116 άλογα είναι ελάχιστα πιο γρήγορο από το Qashqai με τα 110, μιας και ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα (11,9 το Nissan).


Όσον αφορά στην αξιοπιστία, αμφότερα τα μοντέλα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αλεξίσφαιρα», με τους diesel κινητήρες να είναι απροβλημάτιστοι, χωρίς να υπάρχουν εκτενείς αναφορές για συνηθισμένες βλάβες και ζημιές.



Στον τομέα των φθορών των μηχανικών μερών, στο Nissan Qashqai μπορεί να έχουν σημάδια «κόπωσης» τα αμορτισέρ και τα φρένα. Από την άλλη μεριά, οι φυσιολογικές φθορές του Skoda Karoq εστιάζονται στα ρουλεμάν των αξόνων και στο δίσκο του συμπλέκτη.

Περνώντας στην κατάσταση του εσωτερικού, οι επενδύσεις, οι διακόπτες και τα καθίσματα τόσο του Nissan Qashqai, όσο και του Skoda Karoq, διατηρούνται σε άψογη κατάσταση. Στην περίπτωση του Skoda παρατηρήθηκαν τριγμοί από τις χειρολαβές στις πόρτες, ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε διανύσει 180.000 χιλιόμετρα.

Τέλος, το Skoda Karoq είναι πιο ευρύχωρο από το Nissan Qashqai. Ο χώρος αποσκευών του τσέχικου SUV είναι κατά 91 λίτρα μεγαλύτερος (521 λίτρα, όταν το Qashqai έχει 430), ενώ ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι κατά 1,6 εκατοστό περισσότερος.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Nissan Qashqai VS Skoda Karoq
Σελίδα 2Nissan Qashqai 2013-2021: Ο μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένων είναι 18.500 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Karoq diesel: Μεταχειρισμένα πωλούνται με μέσο όρο τιμών τα 18.600 ευρώ
Σελίδα 4Nissan Qashqai και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center