Οι ειδικοί μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητό σας να φαίνεται σαν καινούριο μετά τη καλοκαιρινή «ταλαιπωρία» που υπέστη.

Εν αρχή είναι το χρώμα

20.251 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2015

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι πριν εκτεθείτε στον καυτό ήλιο φροντίζετε και απλώνετε πάνω σας μια αντηλιακή κρέμα. Πόσοι όμως έχετε σκεφτεί πως αντίστοιχο του δέρματός μας είναι η βαφή του αυτοκινήτου; Ο ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι που «κάθεται» πάνω στο αυτοκίνητο φθείρουν το χρώμα θαμπώνοντάς το και αλλοιώνοντάς το. Επίσης μπορεί ο ήλιος να φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη φθορά στο χρώμα ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό ακόμα παράγοντες που εντείνουν τη φθορά.

• Περιττώματα πουλιών:
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, που η λαμαρίνα καίει, αν έχουν επικαθίσει περιττώματα πουλιών ψήνονται μαζί με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Μένουν στάμπες και η επιφάνεια γίνεται θολή. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επισκευάσουμε το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί και βάψιμο.

• Ρετσίνι δένδρων:
Ακόμη μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά, μιας και οι στάμπες από ρετσίνι θολώνουν το χρώμα και μετά απαιτείται επισκευή.

• Έντομα
Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα μας προσκρούουμε πάνω σε έντομα. Αυτά είναι ιδιαίτερα όξινα και αφήνουν σημάδια.

• Κλαδιά, φρύγανα και σκόνη ενδεχομένως να έβλαψαν το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει γιατί η ζημιά μπορεί να μεγαλώσει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.