Τα ηλεκτρικά SUV της Jeep ίσως προσφερθούν και με βενζίνη!

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Τα ηλεκτρικά SUV της Jeep ίσως προσφερθούν και με βενζίνη!

- Ο νέος CEO της Jeep κάνει δεύτερες σκέψεις για τα Wagoneer S και Recon.
- «Εάν προκύψουν ευκαιρίες για εκδόσεις βενζίνης πρέπει να τις αρπάξουμε».
- Η πλατφόρμα STLA Large μπορεί να υποστηρίξει και κινητήρες εσωτερικής καύσης.
- Έρχεται πρώτα το Wagoneer S, ακολουθεί το Recon.

Δεύτερες σκέψεις από την Jeep

Τα επερχόμενα SUV της Jeep, Wagoneer S και Recon θα κάνουν την εμφάνισή τους ως αμιγώς ηλεκτρικά, ωστόσο η εταιρεία κάνει σκέψεις να τα προσφέρει και σε εκδόσεις βενζίνης. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο νέος επικεφαλής της μάρκας, προκειμένου αμφότερα να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους!

Η πλατφόρμα STLA Large μπορεί να υποστηρίξει και κινητήρες εσωτερικής καύσης

Μιλώντας στην Automotive News, ο νέος CEO της Jeep, Antonio Filosa, παραδέχτηκε ότι τα δύο επερχόμενα ηλεκτρικά SUV ενδέχεται να εξοπλιστούν και με συμβατικά κινητήρια σύνολα, δηλαδή κινητήρες βενζίνης. Αυτό θα ήταν δυνατό χάρη στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, που ήδη βασίζει το νέο Dodge Charger. Πρόκειται για μια αρχιτεκτονική με επίκεντρο τα ηλεκτρικά, που μπορεί όμως να φιλοξενήσει και μοτέρ εσωτερικής καύσης.

«Εάν προκύψουν ευκαιρίες για εκδόσεις βενζίνης πρέπει να τις αρπάξουμε»

Ο επικεφαλής της Jeep είπε πως εάν προκύψουν ευκαιρίες για εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η εταιρεία πρέπει να τις αρπάξει, αφού αν δεν το κάνει η ίδια, τότε θα το κάνει κάποια άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία. Δεδομένου ότι η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων φαίνεται να μην έχει αποκτήσει ακόμα τη σταθερότητα που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν οι μάρκες, η πώληση αυτών των δύο μοντέλων με θερμικούς κινητήρες θα ήταν μία καλή λύση προκειμένου να βοηθήσει την Jeep να πετύχει στους στόχους της σε επίπεδο πωλήσεων.

Έρχεται πρώτα το Wagoneer S, ακολουθεί το Recon

Μέχρι να δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει στην πράξη, να θυμίσουμε πως το Wagoneer S των 600 ίππων έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αγορές το τρίτο τρίμηνο του έτους. Το μικρότερο Recon έρχεται στο τέλος του έτους και θα μπει στις αγορές από τις αρχές του 2025. Εκτός από την πλατφόρμα STLA Large, οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν αποκαλυφθεί.   

Mercedes
skoda