Τι άλλα πλεονεκτήματα έχουν τα 5 μικρά SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;

12.203 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2023)
Τα πλεονεκτήματα των 5 μικρών SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών
3 Φωτογραφίες »

Τα πλεονεκτήματα των 5 μικρών SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών

- 1ο Ford Puma: Είναι το πιο ευχάριστο στο δρόμο αυτοκίνητο
- 2ο MG ZS: Τιμή - δέλεαρ, κοστίζει 19 χιλιάρικα
- 3ο VW T-Roc: Έχει όλο το πακέτο (χώροι, φρένα, ποιότητα)
- 4ο VW Taigo: Το μοναδικό coupe μικρό SUV
- 5o Peugeot 2008: Με την πιο premium ποιότητα καμπίνας στην κατηγορία

Με χώρο αποσκευών που βάζει κάτω και οικογενειακά SUV

Οι καλοί χώροι, επαρκείς για μία μέση 4-μελή οικογένεια, είναι ζητούμενο που ψάχνει κανείς σε ένα καλό μικρό SUV. Κάποιοι προτιμούν μεγαλύτερη ευρυχωρία για τους επιβάτες, άλλοι επιλέγουν ένα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ για πιο πολλά μπαγκάζια. Για αυτό, κιόλας, μπορείς να βρεις B-SUV με κορυφαίο χώρο αποσκευών, μεγαλύτερο κι από μοντέλα ανώτερης κατηγορίας (C-Segment). Κατά σειρά, Ford Puma, MG ZS, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Taigo και Peugeot 2008 έχουν πορτ-μπαγκάζ που... βάζει κάτω οικογενειακά SUV μεγαλύτερου δηλαδή μεγέθους. Τι άλλα πλεονεκτήματα έχουν τα 5 μικρά SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;

1. Ford Puma (534 λίτρα): Το καλύτερο μικρό SUV σε οδική συμπεριφορά / 70€ το λίτρο

Μέσα στα 5 κορυφαία σε πωλήσεις μικρά SUV, το Ford Puma έχει και το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία, με συνολική χωρητικότητα 534 λίτρων. Και λέμε συνολική, διότι έχει δύο χώρους αποσκευών, τον κυρίως όταν ανοίγεις την πόρτα (456 λτ.) και έναν δεύτερο κρυφό, κάτω από το πάτωμα. Είναι το MegaBox (80 λτ.), ένας τετράγωνος και βαθύς χώρος (εκεί που σε άλλα μοντέλα βρίσκεται η ρεζέρβα( και που βάζεις αντικείμενα ύψους έως 115 εκατοστών. Μάλιστα, έχει το πλεονέκτημα της αδιάβροχης επένδυσης και της τάπας αποστράγγισης, ούτως ώστε να καθαρίζεται εύκολα με νερό.
 
Κι αν ο χώρος αποσκευών είναι μετρήσιμη έννοια, πώς μπορείς να πεις για ένα αυτοκίνητο ότι είναι το «καλύτερο σε οδική συμπεριφορά»; Την απάντηση δίνει το Elk Test, η δοκιμασία αποφυγής κινδύνου. Σε αυτήν αξιολογείται το κράτημα και η ευστάθεια ενός οχήματος, στην απότομη αλλαγή πορείας. Ανάμεσα στα υπόλοιπα μικρά SUV, το Ford Puma της έκδοσης ST-Line με την πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης αλλάζει πορεία στα 77 χλμ./ώρα, χωρίς να πατήσει φρένο ο οδηγός και χωρίς να χαθεί ο έλεγχος του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σταθούμε στην κορυφαία εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια) και την πρώτη θέση στην κατανάλωση στο ταξίδι, με το εισαγωγικής έκδοσης ήπια υβριδικό Ford Puma των 125 ίππων να «καίει» 4 λτ./100 χλμ. οδήγησης στην Εθνική Οδό.

2. MG ZS (448 λίτρα): SUVάκι με 106 άλογα στα 19 χιλιάρικα / 42€ το λίτρο

Μετράει μόλις μερικές εβδομάδες στην ελληνική αγορά, αλλά φρόντισε με το «καλησπέρα» να δείξει ότι έχει τα φόντα να σταθεί στην κατηγορία. Το νέο MG ZS δεν είναι ένα μικρό SUV που πλασάρει μόνο την χαμηλή τιμή στα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Ναι, τα 18.950 ευρώ είναι μία από τις δελεαστικότερες τιμές της αγοράς, ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση τα 106 άλογα ισχύος της εισαγωγικής έκδοσης και την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση. Από κοντά και ο τίμιος στάνταρ εξοπλισμός (οθόνη 10,1 ιντσών), με την αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής.
 
Πέρα από όλα τα παραπάνω, όμως, το νέο MG ZS είναι και ένα πολύ ευρύχωρο μικρό SUV. Το κορυφαίο, για να είμαστε ακριβολόγοι, σε όλες τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το AutoΤρίτη. Αφορμή είναι ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 448 λίτρων (με κιτ επισκευής ελαστικού), ο οποίος είναι νο2 στην κατηγορία.  Βάθρο καταγράψαμε, επίσης, στον χώρο για τα πόδια (16 εκ.) και το κεφάλι (7 εκ.), που σημαίνει ότι και ένας επιβάτης κοντά στα 1,9 μ. θα βολευτεί χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Στον μέσο όρο της κατηγορίας τοποθετείται το φάρδος της πίσω καμπίνας (135 εκ.), με το MG ZS να είναι ένα μικρό SUV που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση, ακόμη και 4 μεγαλόσωμους ενήλικους επιβάτες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Πού ξεχωρίζουν VW T-Roc, VW Taigo & Peugeot 2008;
BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center