Πρώτες εικόνες του νέου Geely Galaxy E5

1.488 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)
Πρώτες εικόνες του νέου Geely Galaxy E5
2 Φωτογραφίες »

- Θα τοποθετηθεί δίπλα στο E5
- Έχει μήκος 4,6 μέτρα και υιοθετεί τον σχεδιασμό των άλλων Galaxy
- Θα έχει μικρότερη ισχύ από αυτή του Ε8
- Η τιμή του θα ξεπερνάει τα 19.637 ευρώ

Θα τοποθετηθεί δίπλα στο E5

H Geely εμπλουτίζει την σειρά Galaxy με ένα νέο SUV με όνομα E5, το οποίο θα τοποθετηθεί δίπλα στο Ε8 sedan. Εικόνες του crossover ήρθαν στο φως μέσω του ιστότοπου του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας.

Έχει μήκος 4,6 μέτρα και υιοθετεί τον σχεδιασμό των άλλων Galaxy

Το Ε5 φέρει αρκετά χαρακτηριστικά από την εμφάνιση των οχημάτων της σειράς Galaxy, όπως τα λεπτά πλαϊνά φώτα σχήματος «L», την απουσία γρίλιας από το μπροστινό μέρος, «κρυμμένα» χερούλια, καθώς και το χαρακτηριστικό έμβλημα της φίρμας, το οποίο τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα της σειράς.

Οι διαστάσεις του έχουν ως εξής: Το ύψος φτάνει τα 1,67 μέτρα, το μήκος 4,62 μέτρα, το πλάτος 1,90 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,75 μέτρα. Σε σχέση με το… μακρινό του συγγενή στην μαλαισιανή αγορά, το Χ70, είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ενώ αναναμένεται να διαθέτει περισσότερο εξοπλισμό.

Θα έχει μικρότερη ισχύ από αυτή του Ε8

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχύ 160 kW (218 ίπποι), εμφανώς λιγότερη από αυτή του Ε8, η οποία φοράει κινητήρα ισχύος 200 kW (272 ίπποι) και αποδίδει 343 Nm ροπής. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τα της μπαταρίας, είναι αρκετά πιθανό το Ε5 να έχει την ίδια μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh, η οποία, όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές προσφέρει αυτονομία 550 χλμ. Αγνωστο επίσης παραμένει το αν οι Κινέζοι θα μεταφέρουν την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800 Volt που διαθέτει το Ε8.

Η τιμή του θα ξεπερνάει τα 19.637 ευρώ

Η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 19.637 ευρώ, σε αντίθεση με τη δέσμευση της μαλαισιανής κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά στο ευρύ κοινό. To Ε5 τείνει στο να αποτελέσει το πρώτο –παγκοσμίως- μοντέλο της σειράς Galaxy, τουλάχιστον σε όσες χώρες, τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι δεξιοτίμονα.

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center