Το ανανεωμένο Audi S3 έρχεται πιο αγριεμένο από ποτέ με 333 άλογα!
9 Φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο Audi S3 έρχεται πιο αγριεμένο από ποτέ με 333 άλογα!

5.338 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Σε sedan αλλά και σε sportback αμάξωμα.
- Ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και φώτα που φρεσκάρουν την εμφάνιση.
- +23 άλογα που ανεβάζουν τη συνολική ισχύ στα 333 άλογα.
- Βελτιωμένο τιμόνι, πιο ισχυρά φρένα και νέα ελαστικά επιδόσεων.

Σε sedan αλλά και σε sportback αμάξωμα

Η Audi δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες του ανανεωμένου S3. Το καυτό γερμανικό μοντέλο θα συνεχίσει να προσφέρεται στις αγορές του κόσμου τόσο σε αμάξωμα sportback, όσο και σε sedan, ενώ θα ντεμπουτάρει με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και 23 περισσότερα άλογα απ' ότι το τρέχον μοντέλο!

Ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και φώτα που φρεσκάρουν την εμφάνιση

Η μάρκα περιγράφει το επερχόμενο S3 περισσότερο ως αναβάθμιση παρά ανανέωση, ωστόσο οι αλλαγές που έχουν συμβεί δεν είναι αμελητέες. Εξωτερικά, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα νέο μπροστινό μέρος με αναθεωρημένη μάσκα καθώς και επανατοποθετημένο λογότυπο. Τα χαρακτηριστικά αυτά συνδυάζονται με πιο σπορ προφυλακτήρα και νέους προβολείς. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο πίσω μέρος, όπου και εκεί δεσπόζει ένας ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, ο οποίος στις γωνίες διαθέτει ανακλαστήρες, που στεγάζονται σε μια εσοχή που μοιάζει με αεραγωγό. Διαφορετική σχεδίαση έχουν και τα πίσω φώτα, τη στιγμή που δεν περνούν απαρατήρητα τόσο η εξάτμιση Akrapovic, όσο και ο πιο επιθετικός αεροδυναμικός διαχύτης.

+23 άλογα που ανεβάζουν τη συνολική ισχύ στα 333 άλογα

Ακόμα πιο σημαντική από τις εξωτερικές αλλαγές είναι η αναβάθμιση που έχει δεχτεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων TFSI. Πλέον είναι σε θέση να προφέρει 333 άλογα και 420 Nm ροπής, αριθμοί που είναι μεγαλύτεροι κατά 23 άλογα και 20 Nm ροπής, από αυτούς του τρέχοντος S3. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ νωρίτερα ο οδηγός έχει δει από στάση τα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ του να έρχονται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Το μοτέρ συνδέεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο S tronic, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη απόκριση.

Βελτιωμένο τιμόνι, πιο ισχυρά φρένα και νέα ελαστικά

Από κει και πέρα, η Audi έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση της ανάρτησης, ενώ ταυτόχρονα έχει βελτιώσει και το σύστημα διεύθυνσης. Ένα νέο προφίλ οδήγησης που αυξάνει τη δυναμική οδήγηση βρίσκεται επίσης στη διάθεση του οδηγού, ενώ το αυτοκίνητο πατάει καλύτερα στο δρόμο χάρη στα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Falken. Το ανανεωμένο S3 διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα φρένα, με μεγαλύτερους αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους που έχουν πλέον μέγεθος 357 χιλιοστά, όντας παράλληλα και παχύτεροι κατά 4 χιλιοστά. Τα μεγαλύτερα δισκόφρενα υποστηρίζονται από διπίστονες δαγκάνες και φυσικά μεγαλύτερα τακάκια.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda