Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser έρχεται το 2026 με 1.000 χλμ. αυτονομία

Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser έρχεται το 2026 με 1.000 χλμ. αυτονομία

3.327 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2024)

- Η Toyota αντιμετωπίζει ως μάρκα το Land Cruiser.
- Με αυτονομία έως και 1.000 χλμ. το ηλεκτρικό Land Cruiser SE.
- Βασισμένο στο Compact Cruiser EV το μικρότερο Land Cruiser.
- Η Toyota θέλει να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά.

Η Toyota αντιμετωπίζει ως μάρκα το Land Cruiser

Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser SE ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του το 2026 και πιθανότατα θα έχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία. Η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το διάσημο μοντέλο ως μάρκα και αυτός είναι ο λόγος που ετοιμάζει δύο διαφορετικά αυτοκίνητα ένα μικρό μοντέλο για νέους πελάτες και ένα μεγαλύτερο για όσους ψάχνουν κάτι πιο πολυτελές.

Με αυτονομία έως και 1.000 χλμ. το ηλεκτρικό Land Cruiser SE

Κατά το παρελθόν η Toyota έχει προχωρήσει στην προεπισκόπηση των δύο αυτοκινήτων μέσω πρωτότυπων. Το Land Cruiser SE αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από τα δύο Land Cruiser και μεταξύ άλλων θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες, αλλά και πιο αποδοτικές μπαταρίες, από αυτές που εφοδιάζουν τα σημερινά ηλεκτρικά της μάρκας. Μάλιστα, Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως ο συνδυασμός τεχνολογίας και πολυτέλειας του μοντέλου θα μπορούσε να το καταστήσει το ιδανικό προϊόν για να παρουσιαστεί στην 75η επέτειο του Land Cruiser το 2026. Δύο χρόνια αργότερα θα μπορούσε να ακολουθήσει μία νέα έκδοση με μπαταρία ακόμα μεγαλύτερης αυτονομίας, η οποία θα φτάνει και τα 1.000 χιλιόμετρα. Αν και το Land Cruiser SE δε θα είναι εστιασμένο τόσο πολύ στο off-roading, η Toyota θα διασφαλίσει ότι θα έχει την ικανότητα να κινηθεί εκτός δρόμου.  

Βασισμένο στο Compact Cruiser EV το μικρότερο Land Cruiser

Σε ότι αφορά το μικρότερο μοντέλο, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο η Toyota μας έχει δώσει μία πρώτη ιδέα μέσω του Compact Cruiser EV concept, το οποίο σχεδιάστηκε από την ομάδα ED2 της Toyota με έδρα την Νίκαια της Γαλλίας. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-TNGA, όπως το bZ4X και πιθανότατα θα έχει το ίδιο μέγεθος, ενώ θα είναι τετρακίνητο!

Η Toyota θέλει να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά

Θυμίζουμε πως στόχος της Toyota είναι να κάνει τα μοντέλα Land Cruiser πιο προσιτά για μεγαλύτερο μέρος του κοινού, που επιθυμεί να αγοράσει κάποιο από αυτά, σύμφωνα με τον επικεφαλής branding της μάρκας, Simon Humphries.

CORAL GAS PASXA
fiat