Το νεότερο Nissan GT-R έκανε πρεμιέρα με μικρές αλλαγές
14 Φωτογραφίες »

Το νεότερο Nissan GT-R έκανε πρεμιέρα με μικρές αλλαγές

5.987 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2024)

- Πρεμιέρα στην Ιαπωνία.
- Πιθανότατα το τελευταίο GT-R της γενιάς R35.
- Δεν αλλάζει ο twin-turbo V6 3,8 λίτρων κινητήρας των 608 ίππων.
- Τον Ιούνιο οι παραδόσεις.

Πρεμιέρα στην Ιαπωνία

Η Nissan αποκάλυψε για την αγορά της Ιαπωνίας την τελευταία χρονικά ενημερωμένη έκδοση του  GT-R, το οποίο ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο GT-R της γενιάς R35. Οι εκδόσεις T-Spec και Track Edition, είναι εξοπλισμένες με εξαρτήματα της NISMO, ενώ το GT-R Premium Edition ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή του μπλε καμπίνα.

Πιθανότατα το τελευταίο GT-R της γενιάς R35

Το στοιχείο που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως πρόκειται για το τελικό GT-R της γενιάς R35, είναι πως το μοντέλο δεν έχει αλλαγές στο εξωτερικό μέρος. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, αν και το GT-R Premium Edition έχει μια νέα επιλογή μπλε επιλογή (Blue Heaven) για την ταπετσαρία του.

Δεν αλλάζει ο twin-turbo V6 3,8 λίτρων κινητήρας των 608 ίππων

Σε ότι αφορά το κινητήριο σύνολο, το μοτέρ του GT-R δεν αλλάζει, αλλά επωφελείται από διάφορες αναβαθμίσεις σε κάποια επιμέρους εξαρτήματά του, που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες στο μοντέλο NISMO Special Edition. Ο twin-turbo V6 3,8 λίτρων κινητήρας  αποδίδει τους ίδιους 573 ίππους στο στάνταρ μοντέλο και 608 ίππους στη ναυαρχίδα NISMO, που επίσης επωφελείται από μια ειδική ρύθμιση στην ανάρτηση.

Τον Ιούνιο οι παραδόσεις

Το Nissan GT-R στη νεότερη επανάληψή του είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ιαπωνία με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Ιούνιο. Οι τιμές ορίζονται από 14.443.000 γιεν (89.369 ευρώ περίπου) για το αρχικό GT-R Pure Edition, ενώ η κορυφαία NISMO Special Edition έκδοση κοστίζει από 30.613.000 γιεν (189.460 ευρώ περίπου).

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda