Toyota Compact Cruiser: Αρκετά μικρό για πόλη, αρκετά σκληρό off-road
3 Φωτογραφίες »

Toyota Compact Cruiser: Αρκετά μικρό για πόλη, αρκετά σκληρό off-road

13.518 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Είναι το concept για ένα νέο, μικρό, ηλεκτρικό SUV της σειράς Land Cruiser
- Μικρών διαστάσεων αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα off-road εξαρτήματα
- Θα είναι τετρακίνητο με μπαταρία 71,4 kWh και αυτονομία 416 χλμ.
- H Toyota λέει ότι είναι μια κίνηση για να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά

Είναι το concept για ένα νέο, μικρό, ηλεκτρικό SUV της σειράς Land Cruiser

Η Toyota ετοιμάζεται να επεκτείνει την σειρά του γνωστού off-road της μοντέλοu, Land Cruiser. Πριν κάποιους μήνες είχαμε σχολιάσει τις πρώτες φωτογραφίες ενός concept για ένα ηλεκτρικό Land Cruiser. Σήμερα ένα ακόμη concept κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά μια πιο λιτή, μικρή και προσιτή έκδοση του SUV. Αυτό είναι το «Toyota Compact Cruiser»: Ένα μοντέλο κατάλληλο για τους στενούς δρόμους της πόλης, αλλά και «ετοιμοπόλεμο» για σκληρές off-road διαδρομές που θα είναι επίσης ηλεκτρικό.

Μικρών διαστάσεων αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα off-road εξαρτήματα

Το Compact Cruiser σχεδιάστηκε από την ομάδα ED2 της Toyota με έδρα την Νίκαια της Γαλλίας. Μιλάμε για την ίδια ομάδα που σχεδίασε και τα concept του Toyota Aygo X και του Toyota C-HR. Τα δύο αυτά μοντέλα κυκλοφόρησαν σχεδόν πανομοιότυπα με το concept τους, οπότε είναι πολύ πιθανό το Compact Cruiser, όπως το βλέπετε και το βλέπουμε στις τωρινές φωτογραφίες, να μην δεχθεί πολλές τροποποιήσεις σαν μπει στην παραγωγή.

Περιμένουμε λοιπόν μια έκδοση με boxy αμάξωμα, τετραγωνισμένους θόλους και σαφείς επιρροές από τον πρόγονο του, το Land Cruiser του 1960. Φαίνεται να είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που θα κάνει την έκδοση έτοιμη για παν ενδεχόμενο: Σχάρα οροφής, βοηθητικά φώτα και άλλα πιο εξειδικευμένα αξεσουάρ.

Θα είναι τετρακίνητο με μπαταρία 71,4 kWh και αυτονομία 416 χλμ.

Αναμένεται να έρχεται με την πλατφόρμα E-TINGA  που υποδηλώνει ότι η έκδοση θα έχει τον ηλεκτροκινητήρα bZ4X. Η Toyota λέει ότι το Compact θα είναι τετρακίνητο (άρα μάλλον θα έρχεται με δύο ηλεκτροκινητήρες) και αν η υπόθεση για το σύστημα κίνησης είναι σωστή, τότε θα προσφέρει 217 άλογα και θα έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh που θα δίνει στο Compact αυτονομία 416 χλμ.

H Toyota λέει ότι είναι μια κίνηση για να κάνει τα Land Cruiser πιο προσιτά

Ο επικεφαλής για το branding της Toyota, ο Simon Humphries, δήλωσε πως θέλουν να κάνουν την σειρά Land Cruiser «πιο προσιτή» και «διαθέσιμη» για ακόμη περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο». Το μικρό αυτό SUV, αν γίνει γεγονός, θα κοντράρει τα άλλα μικρότερα SUV πιο premium μαρκών, όπως την μικρή έκδοση του Land Rover Defender.

FORD E-TRANSIT
NISSAN