4 φωτογραφίες »

Κτισμένο στη νέα πλατφόρμα GA-B, το νέο Yaris έρχεται με χαμηλότερο κέντρο βάρους, κορυφαία ακαμψία και καλύτερες κατανομές βαρών υποσχόμενο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Με πιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα

147.779 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2020)

Η Toyota υπολογίζει πως το 80% των πωλήσεων του νέου Yaris θα αφορά την υβριδική έκδοση, με τις εκδόσεις με 1,0 και 1,5 μοτέρ βενζίνης, του σημερινού μοντέλου να είναι επίσης διαθέσιμες. Το 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα του νέου Yaris διαθέτει ολοκαίνουργια μέρη και υπόσχεται 15% μεγαλύτερη ισχύ σε συνδυασμό με 20% μειωμένη κατανάλωση. Ο 1,5 λτ., 3 κύλινδρος πλέον, κινητήρας που λειτουργεί σε κύκλο ¶τκινσον έχει θερμοδυναμική απόδοση της τάξης του 40%. Εντελώς νέο είναι το υβριδικό σύστημα μετάδοσης όντας 9% πιο compact σε διαστάσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 59 kW και ροπή 141 Nm και έχει όριο περιστροφής 17.000 σ.α.λ., (+4.000 σ.α.λ. σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο). Στο νέο Yaris η δυνατότητα ηλεκτροκίνησης υπάρχει μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, ενώ στην Τoyota υπόσχονται πως το 80% της μετακίνησης μπορεί να γίνει με μηδενικές εκπομπές ρύπων!

Το υβριδικό Yaris λανσάρει επίσης νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου, που αντικαθιστά αυτή του νικελίου μετάλου-υδριδίου και η οποία παρότι διατηρεί την ίδια χωρητικότητα (0,94 kWh) και τις ίδιες διαστάσεις, είναι 27% ελαφρύτερη. Νέα είναι και η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου με αυξημένη ικανότητα ψύξης των τρανζίστορ και δυνατότητα πραγματοποίησης άνω των 10.000 υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto