WRC Safari: Κάνει άνετο safari στην Κένυα ο Rovanpera

3.703 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2024)
WRC Safari: Κάνει άνετο safari στην Κένυα ο Rovanpera
4 Φωτογραφίες »

WRC Safari: Κάνει άνετο safari στην Κένυα ο Rovanpera

- Πρωτοπόρος ο Rovanpera με πάνω από 2 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο
- 1-2 για την Toyota με Rovanpera και Katsuta
- Στην τρίτη θέση ο Fourmax με Ford Puma, 9ος ο Σερδερίδης μπροστά από τον Tanak
- Evans και Neuville συμπληρώνουν την πεντάδα (προβλήματα με τον κινητήρα του i20 N ο Neuville)

Πρωτοπόρος ο Rovanpera με πάνω από 2 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο

Ο Kalle Rovanpera έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης στο Rally Safari, τον ίσως πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, που πραγματοποιείται στην Κένυα. Ο νεαρός, δύο φορές πρωταθλητής έχει κερδίσει τις επτά από τις δεκατρείς ειδικές διαδρομές του αγώνα, με έξι να απομένουν ακόμα στο αυριανό κυριακάτικο σκέλος. Ο τελικός απολογισμός μετά από τρεις μέρες δράσης είναι προβάδισμα 2:08.9 για τον Φινλανδό από τον δεύτερο Takamoto Katsuta.

1-2 για την Toyota με Rovanpera και Katsuta

Ο Ιάπωνας, ομόσταβλος του πρωτοπόρου, ο οποίος ήταν τρίτος στην προσωρινή κατάταξη την Παρασκευή, επωφελήθηκε από την ατυχία του Eflyn Evans στην SS8, που ήταν και η πρώτη ε.δ. της ημέρας. Ο Ουαλός είχε ένα κλατάρισμα και έχασε αρκετό χρόνο για την αλλαγή ελαστικού, καταλήγοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης πίσω από τον Adrien Fourmaux.

Ο Thierry Neuville που ήταν τρίτος πριν το loop, δηλαδή έως την 10η ειδική, έπεσε στην πέμπτη θέση καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την τροφοδοσία καυσίμου του κινητήρα και κινήθηκε μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα.

Με τις «καραμπόλες» ο ελληνικής καταγωγής Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην 9η θέση, μπροστά από τον Ott Tanak. Σημειώστε πως στην πορεία του αγώνα κατάφερε να βρεθεί ακόμα και στην έβδομη θέση. Χαμηλότερα στην κατάταξη συναντούμε τον Γιώργο Βασιλάκη που είναι 16ος με το Ford Fiesta Mk2. Αμφότερες οι ελληνικές συμμετοχές τα έχουν καταφέρει περίφημα και ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια.

Κατάταξη για το WRC Safari Rally Kenya έως την SS13

Βάσει των αποτελεσμάτων ο Rovanpera θα κερδίσει 18 βαθμούς, εφόσον ολοκληρώσει τις έξι ειδικές της Κυριακής, ενώ ο Katsuta θα συγκεντρώσει 15 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον τρίτο Fourmaux. Παρακάτω, αναλυτικά η λίστα με τους κερδισμένους βαθμούς για τα πληρώματα, με βασική προϋπόθεση να ολοκληρώσουν τον αγώνα και να μην εγκαταλείψουν αύριο.


test center
SEAT