Yadea Voltguard, με δύο μπαταρίες και τελική τα 80 χλμ/ω

28.060 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)
Yadea Voltguard, με δύο μπαταρίες και τελική τα 80 χλμ/ω
6 Φωτογραφίες »

- Ηλεκτροκινητήρας υψηλής αποδοτικότητας με ισχύ 5.000W.
- Με διπλή μπαταρία και αυτονομία 140 χιλιομέτρων.
- Μεγάλοι τροχοί 16 και 14 ιντσών για μεγαλύτερη σταθερότητα.
- Σύστημα CBS και έγχρωμη LED οθόνη.

Ηλεκτροκινητήρας υψηλής αποδοτικότητας με ισχύ 5.000W

H Yadea φέρνει ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ στην κατηγορία Α1, το VoltGuard, το οποίο αναμένεται να βρεθεί στην ελληνική αγορά αρκετά σύντομα. Ο κεντρικά τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 5.000W και 109,3 Nm ροπής, με τεχνολογία single-wire winding, η οποία αυξάνει την αποδοτικότητά – που ξεπερνάει το 93%. Λειτουργεί βελτιστοποιώντας  την λειτουργία του μαγνητικού συστήματος με αποτέλεσμα να προσφέρει τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις κάθε στιγμή όπως επίσης και δυναμικές εκκινήσεις. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στο μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών (που είναι η επιτάχυνση), η Yadea ανακοινώνει ότι το VoltGurad μπορεί να φτάσει τα 50 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Με διπλή μπαταρία και αυτονομία 140 χιλιομέτρων

Το Yadea VoltGuard εξοπλίζεται με δύο μπαταρίες λιθίου,72V 27Ah η κάθε μία, με πολύ υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, οι οποίες επιτρέπουν την υψηλότερη απόδοση ισχύος, χωρίς να αυξάνεται το συνολικό βάρος του μοντέλου. Η αυτονομία του φτάνει τα 140 χιλιόμετρα, ενώ το σύστημα ανάκτησης δουλεύει όσο ο αναβάτης πατάει το φρένο, συμβάλλοντας στην επέκταση της αυτονομίας στην κίνηση της πόλης. Η μπαταρία έχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IPX7, ενώ το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ατσάλι Q235 και carbon σε σημεία και έχει δοκιμαστεί σε σενάρια σύγκρουσης, τόσο στατικά όσο και εν κινήσει, στα οποία αποδείχθηκε ανθεκτικότατο.

Μεγάλοι τροχοί 16 και 14 ιντσών για μεγαλύτερη σταθερότητα

Η Yadea επέλεξε να εξοπλίσει το VoltGuard με μεγάλου τροχούς, που στόχο έχουν την αύξηση της σταθερότητας στην καθημερινή κίνηση και στις αλλαγές κατεύθυνσης. Έτσι, μπροστά έχουμε ζάντα χυτού αλουμινίου 16” και πίσω 14”, με τα ελαστικά που τις ντύνουν να έχουν διαστάσεις 100/80 και 110/80 αντίστοιχα. Συνδυάζοντας τους μεγάλους τροχούς με υδραυλικές αναρτήσεις που αποσβαίνουν αρκετές ανωμαλίες του δρόμου, ο αναβάτης μπορεί να έχει μία άνετη εμπειρία οδήγησης. Υπάρχουν ηλεκτρικά δυσκολεύονται στις ανηφόρες, όμως το Yadea VoltGuard μπορεί με άνεση να ανέβει σε ανηφόρες με κλίση 20%.

Σύστημα CBS και έγχρωμη LED οθόνη

Στα φρένα συναντούμε δισκόφρενα εμπρός και πίσω, τα οποία εξοπλίζονται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), δηλαδή πατώντας τη μια μανέτα ενεργοποιείται και το άλλο φρένο. Η σέλα μήκους 700 χλστ έχει αρκετή ποσότητα αφρώδους υλικού και κάλυμμα υψηλής ποιότητας για να προσφέρει ξεκούραστες βόλτες, ενώ κάτω από αυτήν υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος 20 λίτρων. Το επίπεδο πάτωμα επιτρέπει επίσης την μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων ενώ μια ευανάγνωστη LED οθόνη με πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IPX6, αναλαμβάνει να κρατάει τον αναβάτη πληροφορημένο για όσα αφορούν την κίνηση του σκούτερ.
Τέλος, το Yadea VoltGuard εξοπλίζεται με Full LED φωτιστικά σώματα, με προβολέα κλάσης C, φωτεινότητας 28.000 cd που παρέχει δέσμη φωτός 55 μέτρων. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην Ελλάδα, όμως σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda