Οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το ταμείο του Επικουρικού Κεφαλαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν αισθητά λιγότερες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Λιγότερες υποθέσεις για το Επικουρικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2013

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Επικουρικό Κεφάλαιο, μέσα στο 2013 κατεβλήθησαν λιγότερες αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα, από ότι στο αντίστοιχο διάστημα του 2012.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου που εξέδωσε κι έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το ταμείο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν αισθητά λιγότερες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσά αποπληρωμής ανέρχονται φέτος στα 30,9 εκατ. ευρώ, έναντι 37 εκατ. ευρώ το 2012. Μάλιστα, μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των φακέλων που εξυπηρετήθηκαν από τον εν λόγω φορέα, αφού αποζημιώθηκαν 4.426 δικαιούχοι, ενώ το 2012 τους αντίστοιχους μήνες είχαν διεκπεραιωθεί περισσότερες από 5.500 υποθέσεις.

Αναλυτικότερα, από το ποσό των 30,9 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 25,2 εκατ. ευρώ πήγαν στις καθαρές αποζημιώσεις, 4,6 εκατ. ευρώ στις επιβαρύνσεις των τόκων και τα 1,1 εκατ. ευρώ σε δικαστικές δαπάνες.

Επιπλέον, όπως επιμερίσθηκαν τα ποσά, περί τα 25,7 εκατ. ευρώ κατεβλήθησαν για τροχαία που προκάλεσαν οχήματα ασφαλισμένα σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, τα 4,1 εκατ. ευρώ για ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα και τα 1,2 εκατ. ευρώ για ζημιές από άγνωστα οχήματα.

Ας σημειωθεί ότι οι περισσότερες αποζημιώσεις κατεβλήθησαν τον Ιανουάριο και ήταν 6,2 εκατ. ευρώ και ακολούθησαν ο Απρίλιος με 5,6 εκατ. ευρώ, ο Μάρτιος με 5,4 εκατ. ευρώ, ο Ιούνιος με 5 εκατ. ευρώ, ο Φεβρουάριος με 4,4 εκατ. ευρώ και ο Μάιος με 4,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το Επικουρικό Κεφάλαιο επιβεβαίωσε ότι πέρυσι κατέβαλλε για αποζημιώσεις συνολικά το ποσό των 70,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 58,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν αποζημιώσεις για τροχαία που προκλήθηκαν από οχήματα ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

 

Τελευταία νέα