Στη Υλική και την Παραλίμνη
Από το χωριό Ύπατο ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο που διασχίζει αγροτικά τοπία κατάστικτα με τις καλλιέργειες του γνωστού κρεμμυδιού της Υλίκης, καταλήγουμε στον οικισμό Μουρίκι που σχεδόν ακουμπά στις όχθες της λίμνης.
Η επιφάνεια της υγρής λεκάνης, αν και αυξομειώνεται συνεχώς, υπολογίζεται γύρω στα 20 με 25 τ.χ . Τα νερά της Υλίκης που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της πρωτεύουσας προέρχονται κυρίως από τα κανάλια αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας, αλλά και του ποταμού Βοιωτικού Κηφισού.
Ακολουθώντας τον επαρχιακό ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στη Χαλκίδα, θα προσεγγίσετε τις όχθες της Παραλίμνης. Στην περιοχή έχουν βρεθεί τμήματα Ακρόπολης, θαλαμοειδών και κιβωτιόσχημων τάφων της γεωμετρικής, της αρχαϊκής, αλλά και της εποχής του χαλκού. Οι όχθες τις Παραλίμνης είναι βατές και σε μεγάλο μέρος καλύπτονται από πυκνούς καλαμιώνες, ιδανικό ενδιαίτημα για δεκάδες είδη της φτερωτής πανίδας. Δίκαια η Παραλίμνη θεωρείται ένας από τους ελάχιστους μεσόγειους υγροτόπους που έχουν απομείνει στη Νότια Ελλάδα και μια βόλτα στις όχθες της είναι ιδανική για παρατήρηση πουλιών (birdwathing).
ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .