Παραλίες για περιηγήσεις και κολύμπι

106304 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Ελικώνας λόγω της γεωγραφικής του θέσης προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς τις ακτές του Κορινθιακού όπου μπορείτε, αν ο καιρός είναι καλός να επιχειρήσετε τις πρώτες βουτιές στα βαθυγάλανα νερά.

Από Κυριάκι θα κατηφορίσετε προς Αντίκυρα (26 χλμ.), δρόμος αρκετά κουραστικός με μπόλικες στροφές. Από την Αγία Aννα η πρόσβαση στις παραλίες του Σαράντη και της Δόμβραινας είναι ακόμη πιο εύκολη (20 χλμ.). Η παραλία Σαράντη απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το χωριό Πρόδρομος, ενώ αξίζει τον κόπο να διανύσετε μερικά χιλιόμετρα σε χωμάτινο δρόμο μέχρι την απλωτή αμμουδιά Ζάλτσα.

Ειδικά η παραλία Σαράντη με τα ταβερνάκια παρατεταγμένα στη σειρά κατά μήκος της προκυμαίας είναι ιδανική περίπτωση για όσους θέλουν να συνδυάσουν μέσα σε ελάχιστη ώρα το βουνό με τη θάλασσα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: WEEKEND
  • Rainmaker G13

    ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

      2