Η διαδρομή με τον οδοντωτό ως το Διακοφτό διαρκεί μία ώρα, περνάει από 49 γέφυρες και διατρέχει τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Η διαδρομή με τον οδοντωτό ως το Διακοφτό διαρκεί μία ώρα, περνάει από 49 γέφυρες και διατρέχει τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

48 ώρες στα Καλάβρυτα: Τι να κάνεις;

68261 Επισκέψεις στο άρθρο

Στα Καλάβρυτα, μέσα σε 48 ώρες θα έχεις περάσει ένα από τα πιο όμορφα διήμερα της ζωής σου. Κι είναι πανεύκολο!

Σκέψου, βάζοντας τη σωστή ποσότητα ρούχων σου στη βαλίτσα, πόσο τέλειο θα είναι αυτό το σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα. Βάλε την ετικέτα «τώρα κάνω διακοπές» και χώρισε σε δόσεις την περιπέτεια και τη δράση από  την ηρεμία και την χαλάρωση όπως κάνεις με τα χρώματα των ρούχων σου.

Κοινοποίησέ το »




Δραπέτης με τον Οδοντωτό
Σπάνιο να μην έχεις δει, ακούσει ή διαβάσει ότι τα Καλάβρυτα έχουν τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτού - Καλαβρύτων. Αλλά αν δεν πας, δεν θα δεις από κοντά τα «δόντια» του, ούτε θα νιώσεις δραπέτης πόλης σε μιας ώρας τρενάτη γύρα μέσα από σήραγγες. Ολοταχώς στο πράσινο, επάνω από τον Βουραϊκό ποταμό και κάτω από γέφυρες.  Η διαδρομή ξεκινά από το Διακοπτό, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Το ιδιαίτερο είναι ότι ο Βουραϊκός σχηματίζει μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Στη θέση Καταρράκτης τα νερά του ποταμού πέφτουν σχεδόν κάθετα και ορμητικά κάτω από το γεφύρι της γραμμής που ενώ είσαι στο τρένο, σου κόβεται η ανάσα. Επόμενη δυνατή στιγμή είναι το πέρασμα από τα Δικαστήρια. Η τοποθεσία πήρε το όνομά της από μια μικρή ημικυκλική σπηλιά, όπου σταλακτίτες δημιουργούν μια φυσική εικόνα ολόιδια με αίθουσα δικαστηρίου. Βγάζεις, λοιπόν, συμπέρασμα γιατί πριν από 113 χρόνια κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν τον Οδοντωτό και να πραγματοποιήσουν το πρώτο του δρομολόγιο στις 10 Μαρτίου 1896 (Τιμή εισιτηρίου: 19.00 ευρώ με επιστροφή στις 15.30). Όλα σου μένουν ανεξίτηλα.


 

  • Χρηστος

    Καλάβρυτα:Όνομα βαρύ με ιστορία τόσο το 1821 (εναρξη επανάστασης στη θέση Φροξυλιά Τουρλαδας Καλαβρύτων και μετέπειτα ύψωση του Λαβάρου) όσο και το 1940 με την ρκτελεση των Καλαβρυτινων. Τοπος ιστορικός, θρησκευτικος!!

      2
  • Λεοντίδης Δημήτριος

    Επίσης μη παραλείψετε να επισκεφθείτε: το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τη διάσημη Μονή Αγίας Λαύρας (λάβαρο επανάστασης 1821), το σπήλαιο των λιμνών και τέλος το φανταστικό Πλανητερό με τις πηγές του ποταμού Αροάνιου και το πλατανόδασος!!!

      8
  • Μακης

    ΜΕΓΑΛΕ TAKIS ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΟΤΟ Κ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ !! ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ Κ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΦΑΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ Κ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ !!

      12
  • Takis

    Τωρα, αν ειναι προτάσεις να πας με οδοντοτό και να πας να σαβουριασεις σα κτήνος στο κεντρικό δρόμο των Καλαβρύτων και μετά φραπεδούμπα.. τί να πω... 5 λεπτά πήρε να το γράψετε; Προτάσεις για το κλασσικό κοιλαρά οδηγό. Αμαξι μεχρι τη πλατεία του χωριού, αμεσως καρέκλα για κοψίδια και μετά καφε. Η κλασσική εκδρομή του Ελληνα οδηγού.... Ελεος.

      8