Ανακάλυψε τις πολύχρωμες παραλίες της Ελλάδας!

11249 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε χρωματιστές βουτιές σε ελληνικές παραλίες αλλιώτικες. Βρες τη κόκκινη, τη μαύρη και τη ροζ παραλία και δες τη διαφορετική όψη των νησιών.

Η Ελλάδα διαθέτει χιλιάδες παραλίες οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ελκυστικά όμορφες και αποτελούν πόλο έλξης  όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους κατοίκους του εξωτερικού. Πέραν αυτού, όμως υπάρχει και μια άλλη ιδανική κατηγορία για να κατατάξουμε τις ελληνικές παραλίες..εκείνο του χρώματος. Παρακάτω, παραθέτουμε τις τέσσερις μοναδικές παραλίες της χώρας μας, που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη διαμόρφωση τους.
 
Μαύρα Βόλια στη Χίο
Τα Μαύρα Βόλια είναι μία ξεχωριστή παραλία, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά  στον πλανήτη. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, που προέκυψε από έκρηξη κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Η παραλία, είναι ευρέως διαδεδομένη  και ως Μαύρος γιαλός, βρίσκεται νοτιοδυτικά, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, σχεδόν πάντα παγωμένα και ενώ τα νερά παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από το χρώμα των βοτσάλων. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το δεύτερο  λέγεται και ως Φώκι. Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο , ανενεργό τώρα πια, ηφαίστειο Ψάρωνας, στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλά της.

Κόκκινη παραλία Σαντορίνη
Η Κόκκινη παραλία αποτελεί πραγματικά τον ορισμό της ηφαιστειακής παραλίας. Όλα είναι βαμμένα στο κατά κόκκινο: από τους βράχους που χύνονται ως τη θάλασσα μέχρι την εναλλαγή άμμου και βότσαλου στην παραλία.Τα  σκούρα μπλε νερά και το βουνό από πάνω κατακόκκινο και μαύρο  συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο . Αυτός ο  μορφολογικός χαρακτήρας καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.

Ροζ παραλία στο Ελαφονήσι  
Μια υπέροχη ροζ παραλία, που εάν δεν πας δεν θα πιστέψεις ότι υπάρχει.Αξίζει να πούμε πως σε όλον τον κόσμο  υπάρχουν μόνο 7 ροζ παραλίες ανάμεσα τους και το Ελαφονήσι. Η Ροζ παραλία είναι μια από τις πιο όμορφες που υπάρχουν αυτή στη στιγμή στην Ελλάδα. Τα νερά της παραλίας είναι τιρκουάζ , ενώ η ποιότητα της παραλίες είναι άριστη. Μπορείς να ξαπλώσεις σε ένα αμμώδη λοφίο μέσα στη θάλασσα και να απολαύσεις το τοπίο.

Το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα
Το ονομαστό  και ξακουστό Πόρτο Κατσίκι, που έχει κάνει τη Λευκάδα γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η μαγευτική παραλία απλώνεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας, σε μια περιοχή απαράμιλλης  φυσικής ομορφιάς, όπου κυριαρχούν ο ήλιος, τα απόκρημνα βράχια, η άμμος και το βαθύ μπλε της θάλασσας.
Είναι χιλιοφωτογραφημένο και διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Η παραλία είναι στρωμένη με άσπρο ψηλό βοτσαλάκι που είναι σαν ψεύτικο. Μια πανέμορφη παραλία.