Πόρτο Κατσίκι

Πόρτο Κατσίκι

Το μοναδικό νησί που πας με το αμάξι σου
Το μοναδικό νησί που πας με το αμάξι σου
Το μοναδικό νησί που πας με το αμάξι σου

Το μοναδικό νησί που πας με το αμάξι σου

22116 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στην όμορφη Λευκάδα οδικώς και γνώρισε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Γνώρισε τους μαγικούς καταρράκτες στο Δημοσάρη και δες το μέρος που λάτρεψε ο Ωνάσης.

Το «στεριανό νησί», όπως διαφορετικά λέγεται η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του καλοκαιριού. Ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού αυτού είναι ότι δίνεται η ευκαιρία να κάνεις πολλά θαλάσσια σπορ, όπως  Kitesurf, παραπέντε και καταδύσεις. Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείς  να επισκεφτείς  με το αυτοκίνητό σου, χωρίς να πάρεις καθόλου  φέρι μποτ. Είναι γεγονός, πλέον πως μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής την ενώνει με την Ακαρνανία. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου έχει διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί.

Κοινοποίησέ το »




Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα είναι μία από τις καλύτερες παραλίες με διεθνής φήμη. Το άσπρο βότσαλο με τιρκουάζ νερά ξεχωρίζουν αυτήν την πανέμορφη παραλία.
Το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, έχει κάνει τη Λευκάδα γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η παραλία αυτή απλώνεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας, σε μια περιοχή  όπου κυριαρχούν ο ήλιος, τα απόκρημνα βράχια, η άμμος και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Είναι χιλιοφωτογραφημένο και διαδεδομένο  τοπίο σε όλο τον κόσμο. Η παραλία είναι στρωμένη με άσπρο ψηλό βοτσαλάκι που μοιάζει σαν να μην είναι πραγματικότητα.Μια πανέμορφη παραλία.



Στη Λευκάδα κοντά στο Νυδρί βρίσκεται ο διάσημος  Σκορπιός, η μεγάλη αγάπη του Αριστοτέλη Ωνάση, το λατρεμένο του νησί, το «καταφύγιό» του. 
Το Νυδρί πρόκειται για το πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Λευκάδας. Κατ ουσίαν πρόκειται για  ένα γραφικό ψαροχώρι στο παρελθόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί τον «κράχτη του νησιού».  Δύο χιλιόμετρα από το Νυδρί, ο θρυλικός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Είναι γνωστό πως αγόρασε το νησί το 1963 και από τότε το λάτρεψε όχι μόνο ο εγχώριος, αλλά και διεθνής τύπος.
 
Στους καταρράκτες στο Δημοσάρη θα βρεις πελώρια βράχια να  στέκουν και το νερό πέφτει με δύναμη σε μία καταγάλανη λίμνη  θα κάνουμε και δροσερή βουτιά.
Οι Καταρράκτες του Δημοσάρη βρίσκονται σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την θάλασσα, κι όμως η περιοχή  φέρνει κάτι σε ηπειρωτική Ελλάδα.
Το φαράγγι του Δημοσάρη, είναι η τοποθεσία όπου βρίσκονται οι όμορφοι καταρράκτες. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώνει τα νερά του στο ρέμα Δημοσάρη, που διασχίζει εν συνεχεία τον κάμπο του Νυδριού και προορισμός του είναι η θάλασσα. Προφανώς, πρόκειται για το σημαντικότερο φυσικό αξιοθέατο του νησιού. Είναι πραγματικότητα, πως μαγεύει τους πάντες.
 
Το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας είναι σαν ουτοπία. Στενά, γραφικά σοκάκια,  εμπορικά μαγαζιά, τα καφέ και εστιατόρια και δεκάδες σημεία που θυμίζουν την ενετική παρουσία.
Το κάστρο της Αγίας Μαύρας ξεχωρίζει στην είσοδο του νησιού. Το 1300 ο Ιωάννης Ορσίνι άρχισε να χτίζει την Λευκάδα. Τα σπίτια σε απλά χρώματα βαμμένα, ενώ μοσχοβολούν τα λουλούδια στις παραδοσιακές αυλές. Εντυπωσιακά κτίρια και η επτανησιακή αισθητική δίνει το στίγμα της σε όλο το νησί.