Ρίξτε άγκυρα στα τοπικά προϊόντα

32513 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι τοπικές γεύσεις της Αλεξανδρούπολης αναμφίβολα θα σας ξυπνήσουν τις αισθήσεις και θα σας δώσουν θετική ενέργεια.

Η λαχανιά ( ζυγούρι ή μοσχάρι μαγειρεμένο με λάχανα, ντοματάκια και κόκκινη καυτερή πιπεριά ), ο τζιγεροσαρμάς ( ρύζι, συκωτάκια αρνίσια, αντεράκια, κρεμμυδάκια και μυρωδικά τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη – μαγειρεύεται συνήθως το Πάσχα ) και ο καβουρμάς ( βρασμένα κομμάτια κρέατος πηγμένα με το ζωμό τους και έξτρα καρυκεύματα ) σκέτος ή με αβγά είναι οι πιο φημισμένες από τις λιχουδιές της περιοχής. Αν σε κάποιο εστιατόριο βρείτε βάτο τηγανητό ( ψάρι που μοιάζει με σαλάχι ) δοκιμάστε τον οπωσδήποτε με σκορδαλιά.   

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ