Ανακάλυψε τις ελληνικές Αλπεις

15258 Επισκέψεις στο άρθρο

Καταπράσινα λιβάδια και γύρω τους χιονισμένες κορυφές. Η Ελλάδα έχει τις δικές της Αλεπεις και αξίζει να τις ανακαλύψεις αμέσως.

Περτουλιώτικα λιβάδια: Το απόλυτο αλπικό τοπίο
Φύγε τώρα για τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και απόλαυσε μαγευτική βόλτα σε απέραντη και καταπράσινη πεδιάδα. Τα βουνά Κόζιακας, Αυγό, Λουπάτα και Νεράιδα περιτριγυρίζουν το Περτούλι και τα καταπράσινα λιβάδια δημιουργώντας την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο ελβετικό καντόνι κοιτώντας τη θέα προς τις Αλπεις.

Ο παράδεισος του 4x4: Από το Ανθοχώρι στην Καμάρα
Από το Ανθοχώρι ξεκινά μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή που αφού φέρει γύρω την κορφή Μπόλτσιανη των Αγράφων συνεχίζει μέσα από πυκνό ελατόδασος για το πέτρινο γεφύρι -Καμάρα το ξέρουν οι ντόπιοι- που βρίσκεται πάνω από το ρέμα της Κορομηλιάς, στη ρίζα του βουνού Καζάρμα, σε υψόμετρο 1.500. Από εδώ αν θέλετε επιστρέφετε από τον ίδιο δρόμο ή συνεχίζετε για το χωριό Κερασιά της Λίμνης Πλαστήρα. Προσοχή αν έχουν ξεκινήσει οι βροχές, οπωσδήποτε ρωτήστε στο ξενοδοχείο αν βγαίνει η διαδρομή. 

Το γεφύρι που ένωνε τη Θεσσαλία με την Ήπειρο
Δύο περίπου χιλιόμετρα από την Πύλη και σχεδόν ένα 20λεπτο από τα Τρίκαλα μπορείς να εντοπίσεις και να επισκεφτείς το Πέτρινο Γεφύρι της Πύλης. Δες από κάτω να ρέει ο Πορτραϊκός ποταμός. Μέχρι το 1936 το γεφύρι αυτό ήταν το μοναδικό πέρασμα από τη Θεσσαλία γα την Ήπειρο καθώς ένωνε τα βουνά Ίταμος και Κόζιακας. Το μέγιστο ύψος του επιβλητικού πέτρινου γεφυριού φτάνει τα 13 μέτρα ενώ το συνολικό του μήκος σχεδόν τα 66 μέτρα.

Απίστευτη θέα από τον Κόκκινο βράχο
Ακόμα και πριν τα χιόνια βάψουν κάτασπρο το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής η επίσκεψη είναι και πάλι επιβεβλημένη. Απόλαυσε τη θαυμάσια πεζοπορία με όλο το μαγικό και καταπράσινο τοπίο να απλώνεται μπροστά σου. Το μέρος είναι ιδανικό και για τους λάτρεις της αναρρίχησης με διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας να προσελκύουν όσους έχουν ανάγκη από μια έκρηξη αδρεναλίνης.