CNG: ένα περιβαλλοντικά καθαρό, χαμηλού κόστους και εύκολα διαθέσιμο καύσιμο

    9112 Επισκέψεις στο άρθρο

    Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Αρκούλη, Τεχνολόγο Οχημάτων τα αέρια καύσιμα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενώ βασικό χαρακτηριστικό τους είναι τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους οδηγούς;
    «Το CNG απαιτεί πολύ μικρή επεξεργασία πριν τη χρήση του. Χημικά, αποτελείται από μεθάνιο σε αναλογία μεγαλύτερη από 90%, με μικρές ποσότητες αιθανίου, προπανίου, βουτανίου, διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων σε πολύ μικρές περιεκτικότητες.
    Η μεγάλη περιεκτικότητα του CNG σε μεθάνιο έχει σαν αποτέλεσμα να διαθέτει μεγάλο αριθμό οκτανίων (120 – 130) και να έχει χαρακτηριστικά πολύ καθαρής καύσης με αποτέλεσμα υψηλές αποδόσεις στους κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρυπαντών.
    Το CNG διαθέτει επιπλέον μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο. Δεν είναι τοξικό και δεν περιέχει νερό ή σωματίδια όπως τα υγρά καύσιμα.
    Τα οχήματα που χρησιμοποιούν CNG είναι πολύ ασφαλή, λόγω αφενός της χρήσης του CNG ως καυσίμου, αλλά και λόγω της ασφαλούς λειτουργίας εξαρτημάτων CNG του οχήματος και του πρατηρίου ανεφοδιασμού με CNG του οχήματος.
    Κάτι άλλο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το εξής: Στα γκαράζ αυτοκινήτων και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων όταν υπάρχουν διαρροές από υγρά καύσιμα πέφτουν στο δάπεδο υπό μορφή σταγόνων, οπότε υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς κοντά στο δάπεδο. 
    Στις Ηνωμένες Πολιτείες έρευνα που έγινε για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν CNG, κυρίως, σχολικά λεωφορεία, δημοτικά φορτηγά και διάφορα άλλα βιομηχανικά οχήματα, έδειξε ότι ατυχήματα με τραυματισμούς σε αυτές της κατηγορίας οχημάτων ήταν κατά 37% λιγότερα σε σχέση με ίδιες κατηγορίες οχημάτων που χρησιμοποιούσαν βενζίνη.»

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

    Kοινοποίησε το »

    coral gas
    MASTER DIRECT

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)