Citroen C3 Aircross

126.372 Επισκέψεις στο άρθρο
Citroen C3 Aircross

Μπορεί να είναι λίγα τα diesel SUV πόλης που πωλούνται ακόμα (μόλις 4, δείτε ΕΔΩ ποια), ωστόσο υπάρχουν ακόμα πιστοί που τα αναζητούν για την οικονομία τους στον αυτοκινητόδρομο. Στην περίπτωση του χειροκίνητου C3 Aircross των 110 ίππων, η πραγματική κατανάλωση γυροφέρνει τα 5,5 λτ./100 χλμ, ενώ στο ταξίδι το γαλλικό μοντέλο «καταπίνει» χιλιόμετρα έχοντας κατανάλωση λίγο πάνω από τα 4 λτ. και συνδυαστική αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ. με ένα γέμισμα (ρεζερβουάρ 45 λτ.).

Δεν χαμπαριάζει από λακκούβες, έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος & ειδικό σύστημα Grip Control για off-road οδήγηση

Από οδηγικής πλευράς, το Citroen C3 Aircross φημίζεται για το άνετο προφίλ του. Πιο συγκεκριμένα, έχει μαλακή ρύθμιση ανάρτηση που απορροφά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κραδασμούς από τυχόν λακκούβες. Από εκεί και πέρα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (17,8 εκ.) και το στάνταρ από την έκδοση Plus σύστημα Grip Control επιτρέπουν πιο εύκολη οδήγηση και σε off-road διαδρομές.

Ειδικά καθίσματα μπροστά για περισσότερη άνεση και συρόμενα καθίσματα πίσω

Για να μεγιστοποιηθείς η άνεση των επιβατών, το C3 Aircross εξοπλίζεται με τα ειδικά καθίσματα Advanced Comfort μπροστινά καθίσματα. Στο εσωτερικό αυτών υπάρχουν επιπλέον 15 χιλιοστά αφρού για να βγαίνετε ατσαλάκωτοι ακόμα και μετά από πολύωρα ταξίδια.
Επιπλέον, ανάλογα της έκδοσης, το πίσω κάθισμα σύρεται εμπρός - πίσω, σε απόσταση 15 πόντων. Αναλόγως της θέσης τους, είτε έχεις περισσότερο χώρο για τα πόδια, είτε μεγαλώνεις τον διαθέσιμο χώρο αποσκευών (410-520 λτ.) για να χωρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα μπαγκάζια.

 
Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του diesel Citroen C3 Aircross 1,5 BlueHDi 110 PS 6-MT
 

Σελίδα 110 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά
Σελίδα 2Alfa Romeo Tonale
Σελίδα 3Audi Q5
Σελίδα 4Citroen C3 Aircross
Σελίδα 5Ford Focus Active
Σελίδα 6Hyundai Tucson
Σελίδα 7Mazda CX-60
Σελίδα 8Mercedes GLA
Σελίδα 9Mercedes GLΕ
Σελίδα 10Opel Grandland
Σελίδα 11SEAT Leon
Mercedes
test center