Ford Focus Active

126.334 Επισκέψεις στο άρθρο
Ford Focus Active

Το κορυφαίο mainstream οικογενειακό μοντέλο σε οδηγική συμπεριφορά, το Ford Focus, προσφέρεται και με κινητήρα diesel, αλλά στην έκδοση Active. Τι εστί Active;


Αισθητικά διαθέτει ένα σαφώς πιο περιπετειώδες στυλ, με διαφοροποιημένη μάσκα και προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στις άκρες του αμαξώματος, μεγαλύτερη κατά 34 χλστ. απόσταση από το έδαφος, ν, ποδιές στους προφυλακτήρες, ράγες οροφής και σπόιλερ στο πίσω μέρος. Στοιχεία που δίνουν μια νότα περιπέτειας στην εμφάνιση, αλλά και ελαφρώς πιο επιβλητική συνολικά παρουσία, διατηρώντας τη δυναμική του εμφάνιση όπως και στις «απλές» εκδόσεις.

Όσον αφορά στον diesel κινητήρα του Focus, πρόκειται για ένα 1.500άρη σύνολο με απόδοση 15 ίππους και μέγιστη ροπή που φτάνει τα 250 Nm. Ωστόσο αυτό που μετ΄ραει είναι η χαμηλή του κατανάλωση που ανακοινώνεται στα 5,1 λτ./100 χλμ..    

Στάνταρ οθονάρα 13,2 ιντσών, η μεγαλύτερη της κατηγορίας

Αξίζει μια αναφορά πάντως και στο νέο σύστημα infotainment SYNC4, το οποίο υποστηρίζεται από μια οθονάρα 13,2 ιντσών, που είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας. Η νέα οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός που στο παρελθόν ενεργοποιούνταν με φυσικά κουμπιά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας.
Τέλος μην ξεχνάμε πως ανεξαρτήτως έκδοσης το Ford Focus προσφέρεται με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση που είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια της αγοράς.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις δοκιμές του Ford Focus
 
 

Σελίδα 110 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά
Σελίδα 2Alfa Romeo Tonale
Σελίδα 3Audi Q5
Σελίδα 4Citroen C3 Aircross
Σελίδα 5Ford Focus Active
Σελίδα 6Hyundai Tucson
Σελίδα 7Mazda CX-60
Σελίδα 8Mercedes GLA
Σελίδα 9Mercedes GLΕ
Σελίδα 10Opel Grandland
Σελίδα 11SEAT Leon
SEAT TESTIMONIAL 1
test center