Οι «επαγγελματίες «κλέφτες» έχουν δημιουργήσει ειδικά συστήματα που αντιγράφουν τους κωδικούς του συναγερμού.

info Απενεργοποίηση συναγερμού

29.876 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2016

Τα συστήματα συναγερμού ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω ενός κωδικού. Στην αγορά αυτή τη στιγμή θα βρείτε συστήματα που διαθέτουν απλό κωδικό και αυτά που διαθέτουν κυλιόμενο κωδικό. Οι συναγερμοί με απλό κωδικό εκπέμπουν μέσω ενός ειδικού διακόπτη, μια συγκεκριμένη συχνότητα η οποία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα. Φυσικά το αρνητικό με αυτούς τους συναγερμούς είναι πως είναι εύκολο να «αντιγράψει» κάποιος τη συχνότητα του συναγερμού «χακάροντας» το σύστημα και να προχωρήσει στην κλοπή του.
Όσον αφορά τώρα στους συναγερμούς με κυλιόμενους κωδικούς, η λειτουργία τους είναι πιο πολύπλοκη, αφού η εκπεμπόμενη συχνότητα μεταβάλλεται διαρκώς και τυχαία, σε σημείο που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής μπορεί να την αναγνωρίσει. 

Tip
Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα. 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ