Οι τελευταίας τεχνολογίας διαδραστικοί συναγερμοί μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, να σας ειδοποιήσουν και εσείς μέσω SMS να σβήσετε τον κινητήρα του.

Πως αντιλαμβάνεται ένας συναγερμός την παραβίαση

29.879 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2016

Οι συναγερμοί διαθέτουν διάφορα χαρακτηριστικά ώστε να αντιλαμβάνονται πως γίνεται απόπειρα παραβίασης. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι το ογκομετρικό ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιεί τη σειρήνα. Εκτός αυτού, για περισσότερη ασφάλεια, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Παράλληλα σχεδόν όλοι οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μέσω αισθητήρων να ελέγχεται και ο χώρος περιμετρικά του αυτοκινήτου και να ενεργοποιείται ο συναγερμός σε περιπτώσεις που κάποιος πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση το όχημα.
Πάντοτε η αγορά προσφέρει και πιο σύγχρονες λύσεις, όπως η δυνατότητα επιλογής συστήματος με τηλεειδοποίηση. Αυτή η κατηγορία συναγερμών περιλαμβάνει στο τηλεχειριστήριο όπλισης-αφόπλισης και μια πρόσθετη οθόνη ενδείξεων που σας ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων. Για παράδειγμα, μέσω ενός τέτοιου συναγερμού, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του turbo timer, με την οποία είναι εφικτή η προθέρμανση και αποθέρμανση του αυτοκινήτου, χωρίς την παρουσία κάποιου
Σύγχρονα συστήματα για μέγιστη ασφάλεια 
Η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των αντικλεπτικών συστημάτων λέγεται δορυφορικά, διαδραστικά συστήματα. Η νέα αυτή τάση που επικρατεί προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αφού συνεργάζονται με δορυφορικά συστήματα, τα οποία δείχνουν την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, την ώρα που έφτασε στο σημείο, την διαδρομή που ακολούθησε και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικών πομποδεκτών, οι οποίοι επικοινωνούν με δορυφόρους και αυτοί με τη σειρά τους ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη μέσω εφαρμογών σε υπολογιστή ή smartphone. Έτσι σε περίπτωση που κάποιος επαγγελματίας καταφέρει και «σπάσει» την άμυνα του αυτοκινήτου σας και το κλέψει, τότε μέσω δορυφόρων το αυτοκίνητο δίνει to συνεχές στίγμα της τοποθεσίας του και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δράσουν άμεσα οι διωκτικές αρχές. Άλλωστε οι πρώτες ώρες μετά την κλοπή είναι οι σημαντικότερες για τον εντοπισμό του, διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κλέφτες μέσα σε 48 ώρες αποσυναρμολογούν το αυτοκίνητο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ