Διαφορές στα ασφάλιστρα ανά πακέτο σε Yaris & Qashqai

5.756 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2021)

Toyota Yaris και Nissan Qashqai. Το καθένα ξεχωρίζει στην κατηγορία του εδώ και χρόνια, όντας best seller στην κλάση του. Τι γίνεται όμως με την ασφάλισή τους; Από πόσο ξεκινούν οι τιμές και πως διαμορφώνονται ανάλογα με το πακέτο ασφάλισης; Δείτε την έρευνα αποκλειστικά στο autotriti.gr.

Τα best seller μοντέλα, κακά τα ψέμματα, έχουν μια δική τους δυναμική στην αγορά, αφού δεν είναι λίγοι οι αγοραστές που αναγνωρίζουν ότι ένα μοντέλο που πουλάει πολύ θα έχει κάτι το ξεχωριστό για να το επιλέγει μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Δύο από τα πιο «βαριά χαρτιά» της ελληνικής αγοράς εδώ και πολλά χρόνια είναι τα Toyota Yaris και Nissan Qashqai. Πως διαμορφώνονται όμως, τα κόστη ασφάλισης αυτών των best seller; 

Έχοντας ήδη δει ποιοι νομοί είναι «φαρμακείο» στα ασφάλιστρα, αλλά και τι ασφάλιστρα πληρώνουν 50 best sellers στην Ελλάδα το Pricefox έκανε μια νέα έρευνα για λογαριασμό του autotriti.gr στην οποία αναλύονται οι τιμές ανάλογα με το πακέτο ασφάλισης.

Για ένα καινούργιο Toyota Yaris οι τιμές βασικής ασφάλειας ξεκινούν από 116 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κόστος ασφάλισης για ένα Nissan Qashqai είναι 129 ευρώ. Ένας οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, πυρός-κλοπής ή μικτή.
 
Η βασική ασφάλεια είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλεια αυτοκινήτου και περιλαμβάνει:
  • Αστική ευθύνη έναντι τρίτων
  • Ζημιές από ανασφάλιστο όχημ
Η Πυρός-Κλοπής περιλαμβάνει ότι και η βασική με επιπλέον: 
  • Κάλυψη πυρός
  • Κάλυψη κλοπής
Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλισης και περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις της Πυρός – Κλοπής με επιπλέον:
  • Κάλυψη για ίδιες ζημιές 
Εκτός από αυτές τις καλύψεις, κάθε οδηγός μπορεί να προσθέσει στα παραπάνω πακέτα καλύψεις όπως η θραύση κρυστάλλων, η οδική βοήθεια, η νομική προστασία, η προσωπικό ατύχημα στην ασφάλεια αυτοκινήτου του.
 
Παρακάτω παρουσιάζονται οι τιμές των ασφαλιστικών πακέτων για ένα από τα δημοφιλέστερα hatchback. Οι κάτοχοι του Toyota Yaris πρώτης κυκλοφορίας 2010 που θα επιλέξουν ασφάλεια Πυρός Κλοπής θα πληρώσουν 55 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το βασικό πακέτο ενώ η τιμή για τη μικτή ασφάλεια ξεκινάει από τα 220 ευρώ. Αναφορικά με την έκδοση του 2021, οι οδηγοί μπορούν να έχουν κάλυψη για όλους τους κινδύνους με 95 ευρώ επιπλέον, καθώς αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο βασικό πακέτο και στο αντίστοιχο της μικτής ασφάλειας.



Το Nissan Qashqai επιλέχθηκε ως ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας C- SUV. Για το μοντέλο κυκλοφορίας του 2010 για μια μικτή ασφάλεια, που περιλαμβάνει την κάλυψη και για ίδιες ζημιές, θα στοιχίσει 135 ευρώ επιπλέον από το βασικό, ενώ για το μοντέλο του 2020 επιπλέον 243 ευρώ.  Αν ο οδηγός επιλέξει το βασικό πακέτο τότε οι τιμές ξεκινούν από 135 ευρώ και 129 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αν συμπεριλάβει τις καλύψεις πυρός και κλοπής είναι επιπλέον 73 ευρώ και 85 ευρώ αντίστοιχα για κάθε μοντέλο.



Ποιο πακέτο πρέπει να διαλέξω;  
Για όσους αναζητούν φθηνή ασφάλεια τότε η βασική είναι μια καλή λύση. Ωστόσο, πολλές φορές αναγκάζει τους οδηγούς να μπουν σε έξοδα πολύ περισσότερα από τα επιπλέον ασφάλιστρα ενός πιο ολοκληρωμένου πακέτου ασφάλειας, λόγω ζημιών ή ατυχημάτων. Η ασφάλεια Πυρός Κλοπής από την άλλη ταιριάζει σε κάθε οδηγό που θέλει να έχει μια πιο πλήρη κάλυψη σε σχέση με τη βασική. Τέλος, η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πακέτο που διαθέτει τις περισσότερες καλύψεις από οποιοδήποτε άλλο και ταιριάζει σε οδηγούς ακριβών αυτοκινήτων ή αυτοκινήτων με ακριβά ανταλλακτικά.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center