Ο δίλιτρος κινητήρας diesel των 180 ίππων και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, προσδίδοντας καλές επιδόσεις και ραφιναρισμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας που συνάδουν με τον γενικότερο χαρακτήρα της E-Pace.

    Κινητήρας: Ισχυρός, πολιτισμένος και σχετικά οικονομικός

    31.557 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2018)

    Ο κινητήρας της σειράς Ingenium της Jaguar που κατασκευάζεται στην μονάδα της εταιρείας στην Αγγλία, είναι δίλιτρος και αποδίδει 180 ίππους. Αυτή είναι η δεύτερη –μεσαία- απόδοση του diesel αυτού κινητήρα, αφού είναι διαθέσιμος ακόμα και με 150 αλλά και με 240 ίππους απόδοση. Στην έκδοση της δοκιμής πάντως που είναι και αποκλειστικά 4κίνητη, ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και επάρκεια δύναμης για να κινήσει το βαρύ αμάξωμα της μικρής αυτής Jaguar (1.843 κιλά). Είναι ήσυχος σε όλο το φάσμα περιστροφής του κρύβοντας καλά το γεγονός πως πρόκειται για diesel σύνολο. Έχει καλή απόκριση χαμηλά και προσφέρει καλές επιδόσεις στην πράξη.

    Συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει πολιτισμένη λειτουργία με τη σειρά του ακόμα και στην Dynamic ρύθμιση του συστήματος παραμετροποίησης, ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι για τις εναλλαγές των σχέσεων έχουν εφαρμογή μόνο όταν επιλεχθεί η χειροκίνητη λειτουργία από τον επιλογέα. Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας και το κιβώτιο ικανοποιούν όλες τις ανάγκες ακόμα και σε σπορτίφ αναζητήσεις του οδηγού της, όμως εκεί καταναλώνει πολύ περισσότερο φτάνοντας έως και τα 11 λτ./100 χλμ.. Μια μέση τιμή πάντως κυμαίνεται κοντά στα 8,5 λτ./100 χλμ. και είναι σχετικά χαμηλή για τα δεδομένα του βάρους του αμαξώματος και της απόδοσης του μοτέρ. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
    ETRANSIT VS ESPRINTER