Πλήρως ψηφιακό εσωτερικό: ελάχιστα μπουτόν και άφθονες δυνατότητες εξατομίκευσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.Οι τόνοι είναι λίγο πιο σκοτεινοί χρωματικά, αλλά μας άρεσε το σύνολο.

Επιλογέας χειροκίνητου κιβωτίου: μια λίγο διαφορετική νότα που αλλάζει και την εικόνα στο εσωτερικό.

Το τιμόνι δεν έχει πολύ οπτική φανφάρα πάνω του, έχει όμως όλες τις λειτουργίες και τα touchpad για να κουμαντάρεις τις δύο οθόνες.

Ελάχιστα μπουτόν υπάρχουν μόνο στην ενότητα του κλιματισμού: Αυτόματος μεν, αλλά στην πιο απλή μορφή του.

Εσωτερικό: με όρεξη για κουβέντα!

75.465 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2019)

Δεν άπτεται ευθέως της σχεδίασης στο εσωτερικό, όμως το χειρόκινητο κιβώτιο φέρνει έναν επιλογέα ανάμεσα στις εμπρός θέσεις και διώχνει το μικρό μοχλό δεξιά, πίσω από το τιμόνι (τον οποίο, άπαξ και τον συνηθίσεις σου κακοφαίνονται μετά οι άλλες επιλογές, ακόμα και οι αυτόματες). Γενικά το τιμόνι τραβάει λίγο την προσοχή, επειδή ενώ είναι πολλαπλών λειτουργιών, έχει τις επιφάνειες αφής πάνω του κλπ, δεν έχει την τόσο έντονη παρουσία αλουμινίου που είχαμε δει σε άλλες εκδόσεις. Αυτό ειναι ένα στοιχείο της Α 180: της λείπουν λίγο οι μεταλλικές επενδύσεις και κυριαρχούν πιο σκούροι τόνοι. Δεν μας ενόχλησε πάντως κάτι, διότι το ψηλό τεχνολογικό προφίλ δίνει κανονικά κι εδώ το «παρών» και επηρεάζει και το ντιζάιν. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα αναλογικό όργανο εμπρός από τον οδηγό ενώ και στην κεντρική κονσόλα βασιλεύει μια δεύτερη οθόνη. Επιμένουμε ότι, ο έλεγχος γίνεται πιο άμεσα και ενστικτωδώς από το τιμόνι και κατόπιν με τη λειτουργία της αφής πάνω στο δεξί μόνιτορ, αφήνοντας την τρίτη (!) επιλογή, το touchpad ανάμεσα στα καθίσματα, ως λίγο πιο εξεζητημένη. Από εκεί μπορείς να γράψεις κιόλας. Γενικά, όρεξη να έχεις και να κινείσαι από μενού σε μενού και να ανακαλύπτεις επιλογές, ρυθμίσεις και δυνατότητες.  

Η διάθεση για «κουβέντα» παραμένει αμείωτη πάντως και σε αυτή την A-Class, με το «Hey Μercedes!» να ανοίγει το δρόμο για πολλές ερωτήσεις, για την ώρα, για τον κλιματισμό, το τηλέφωνο κλπ. Και είναι η αμεσότητα και η φυσικότητα αυτό που σε κερδίζει στην όλη συνδιαλλαγή που κάνεις «μιλώντας» στην A-Class. 
Τα υλικά στο ταμπλό έχουν την τοπ αίσθηση που πρέπει και μαζί με το εξαιρετικό σε ρύθμιση κάθισμα συνθέτουν ένα περιβάλλον που το χαίρεσαι.  

Χώροι: Ικανοποιητικό το επίπεδο
Xωρίς να αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία, η νέα A-Class πορεύεται ούσα βελτιωμένη στον τομεά αυτό και με καλύτερες προδιαγραφές σχεδόν σε κάθε τομέα μέτρησης. Το πορτ-μπαγκάζ είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά πιο πολλούς πόντους κερδίζει με το πώς είναι κομμένα τα τοιχώματα μέσα, παρά με τον ωφέλιμο όγκο του σε απόλυτο νούμερο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

home pro
VW CRAFTER LEASEPRO