Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio diesel | 4κίνητη με 210 PS

33.802 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2024)
Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio diesel | 4κίνητη με 210 PS
4 Φωτογραφίες »

- Με μοτέρ πετρελαίου 2.2 λίτρων με 210 άλογα
- Καίει 7,5 λίτρα και κάνει το 0-100 σε μόλις 7,1 δλ.
- Με αλουμινένια paddles πίσω από το τιμόνι και εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο
- Φώτα LED που κάνουν τη νύχτα μέρα και πλήρη εξοπλισμό

Δοκιμάζουμε την ανανεωμένη diesel Alfa Romeo Stelvio με 210 ίππους

Η Alfa Romeo Stelvio, το αυθεντικό SUV/crossover της ιταλικής φίρμας, με κληροδότημα τα σπορτίφ γονίδια της έλαβε ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα, όπως ακριβώς και η Giulia, συνεχίζοντας την πορεία της για 7ο χρόνο στη δύσκολη κατηγορία των premium μεσαίων SUV.

To ιταλικό SUV εξακολουθεί να προσφέρεται ως τετρακίνητο με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης 280 ίππων και ως diesel με μοτέρ 2,2 λτ. σε απόδοση 210 ίππων, όπως το μοντέλο της δοκιμής μας. Αμφότερες ξεκινούς από τα 68.500 ευρώ, στην εξοπλιστική έκδοση Sprint.

Νέας σχεδίασης και πιο αποδοτικά φώτα, περισσότερα στοιχεία συνδεσιμότητας

Τι νέο λοιπόν θα δούμε στην ανανεωμένη Stelvio; Η πιο εμφανής αλλαγή είναι αυτή στο μπροστινό μέρος, όπου τοποθετήθηκαν νέοι Full-LED Adaptive Matrix προβολείς «3+3», δάνειο από την Tonale, οι οποίοι πέρα από το αισθητικό κομμάτι, προσφέρουν και αναβαθμισμένη απόδοση, χάρη στο αυτόματο σύστημα προσαρμογής που ρυθμίζει τη δέσμη φωτισμού σύμφωνα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τις οδηγικές συνθήκες.

Η αναβάθμιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου τα αναλογικά όργανα του πίνακα οργάνων αντικαταστάθηκαν από ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, ο οποίος έχει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις. Επιπλέον η τεχνολογία NFT που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου μέσω της Tonale, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Stelvio προσφέροντας -εφόσον το επιθυμεί ο αγοραστής- ένα αδιάβλητο πιστοποιητικό του ιστορικού του αυτοκινήτου.


Η Alfa Romeo Stelvio είναι μοντέρνα και καθίσταται ιδιαίτερα επιβλητική, προβάλλοντας άμεσα τον σπορ αλλά και premium χαρακτήρα της.
4 Φωτογραφίες »

Η Alfa Romeo Stelvio είναι μοντέρνα και καθίσταται ιδιαίτερα επιβλητική, προβάλλοντας άμεσα τον σπορ αλλά και premium χαρακτήρα της.

Σελίδα 2 Επιβλητική και δυναμική με premium ποιότητα
Σελίδα 3Οικονομικός και δυνατός ο diesel των 210 ίππων
Σελίδα 4Απολαυστική σαν καλοστημένο χάτσμπακ
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
FORD E-TRANSIT
test center