Απολαυστική σαν καλοστημένο χάτσμπακ

34.200 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2024)
Η σφιχτή ανάρτηση αναδεικνύει το οδηγοκεντρικό προφίλ της και συγχρόνως καταφέρνει να αμβλύνει για αυτό που είναι πολύ καλά τις ανωμαλίες.

Η σφιχτή ανάρτηση αναδεικνύει το οδηγοκεντρικό προφίλ της και συγχρόνως καταφέρνει να αμβλύνει για αυτό που είναι πολύ καλά τις ανωμαλίες.

Η Stelvio αν και SUV βγάζει εξαιρετικά το οδηγικό ταπεραμέντο της φίρμας. Σε κερδίζει με την σταθερότητα που επιδεικνύει κινούμενη σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και την αμεσότητά της στις εντολές του οδηγού, στοιχείο που τη καθιστά ξεχωριστή για τα δεδομένα της κατηγορίας.


Η σφιχτή ανάρτηση αναδεικνύει το οδηγοκεντρικό προφίλ της και συγχρόνως καταφέρνει να αμβλύνει για αυτό που είναι πολύ καλά τις ανωμαλίες. Συγχρόνως το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive (μεταφέρει τη ροπή σε ποσοστό 100% στον πίσω άξονα, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, μπορεί να «μεταδώσει» μέχρι και το 50% στο εμπρός διαφορικό σε 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου) ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα της.

Μάλιστα, το κέρδος της τετρακίνησης φαίνεται περισσότερο στα γλιστερά κομμάτια, όπου η συμπεριφορά σπάνια ξεφεύγει από τα όρια της ουδετερότητας και η Stelvio καθίσταται ιδιαίτερα απολαυστική. Πάντως θα θέλαμε λίγο πιο βαρύ το τιμόνι (σ.σ. είναι πάντως πιο βαρύ από της Tonale), ενώ τέλος, φυσικά θα συναντήσουμε και το σύστημα D.N.A που διαμορφώνει ανάλογα την αμεσότητα των βασικών μερών (τιμόνι, γκάζι, κιβώτιο), ευπρόσδεκτο στοιχείο, ώστε  o οδηγός λαμβάνει ότι χρειάζεται για να ξεφύγει οδηγικά από τα στενά όρια των crossover.

Η γνώμη μας

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά και αίσθηση, κινητήρας-κιβώτιο, paddles πίσω από το τιμόνι
- Ευελιξία στις επιτόπιες μανούβρες, μόνο κινητήρες άνω των 2, 0 λτ., θέσεις για μικροαντικείμενα

Η ανανεωμένη Stelvio εξακολουθεί να ξεχωρίζει μέσα στην κατηγορία των premium SUV με την πανέμορφη αισθητική της και το δυναμικό ταπεραμέντο στο δρόμο. Έτσι καταφέρνει συνολικά να αποτελεί μια διαφορετική -και αξιόλογη- πρόταση στην κατηγορία των premium SUV.
 

Σελίδα 1Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio diesel | 4κίνητη με 210 PS
Σελίδα 2 Επιβλητική και δυναμική με premium ποιότητα
Σελίδα 3Οικονομικός και δυνατός ο diesel των 210 ίππων
Σελίδα 4Απολαυστική σαν καλοστημένο χάτσμπακ
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
ford
test center