Χωρίς ζημιές ο TSI κινητήρας, το DSG σασμάν είναι απότομο όταν είναι κρύο

Χωρίς ζημιές ο TSI κινητήρας, το DSG σασμάν είναι απότομο όταν είναι κρύο

6.280 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2024)

Το Audi A1 που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο είναι της έκδοσης 35 TFSI και εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1,5 λίτρων που έχει ισχύ 150 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Κατά την οδήγηση τα πάντα λειτουργούν σωστά, χωρίς κομπιάσματα και σημάδια αδυναμίας. Το μοτέρ επιταχύνει εμφατικά το αυτοκίνητο, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,7 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας η κατανάλωση κυμάνθηκε στο 6,2 λτ/100 χλμ.

Η ανάρτηση έχει σφικτή ρύθμιση, ούτως ώστε να προσφέρει σπορτίφ οδική συμπεριφορά στο Audi A1. Παρά τα 5 χρόνια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, δεν παρατηρήθηκαν σημάδια «κόπωσης».
Όταν το Audi A1 που είχαμε στα χέρια μας ήταν κρύο, οι αλλαγές του DSG κιβωτίου ταχυτήτων ήταν ελαφρώς απότομες, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στο σημείο να είναι ενοχλητικές και να προβληματίζουν. Μόλις ο κινητήρας και το σασμάν απέκτησαν τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, όλα δούλευαν αρμονικά.

Οι περισσότερες αναφορές προβλημάτων εστιάζονται στο παραπάνω, δηλαδή στο ότι το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη παρουσιάζει απότομες αλλαγές, ειδικά κατά την κίνηση στην πόλη. Οι TSI κινητήρες της εν λόγω γενιάς είναι αξιόπιστοι και δεν εμφανίζουν εκτεταμένες βλάβες.
Περνώντας στα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης, τα πάντα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Μόνο το σύστημα PreSense, που διαθέτει αυτόματο φρενάρισμα, είναι ορισμένες φορές υπερευαίσθητο.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Audi A1
Σελίδα 2Το Audi A1 2ης γενιάς είναι σε παραγωγή μέχρι σήμερα και παραμένει μοντέρνο
Σελίδα 3Χωρίς ζημιές ο TSI κινητήρας, το DSG σασμάν είναι απότομο όταν είναι κρύο
Σελίδα 4Τα πλαστικά στην καμπίνα έχουν λίγες φθορές
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμής των μεταχειρισμένων Audi A1 2ης γενιάς είναι 21.500 ευρώ
SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL