Πόσο καλό είναι το ακριβώς προηγούμενο Hyundai i20 ως μεταχειρισμένο;

17.789 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)
Πόσο καλό είναι το ακριβώς προηγούμενο Hyundai i20 ως μεταχειρισμένο;

Το Hyundai i20 βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά του, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2020 και ανανεώθηκε πρόσφατα. Δεδομένου πως τα πρώτα μοντέλα συμπλήρωσαν 4 χρόνια κυκλοφορίας, και λαμβάνοντας υπόψη πως σχεδιαστικά το αυτοκίνητο διατηρείται ιδιαίτερα «ακμαίο» και μοντέρνο, ήρθε η ώρα να δούμε πόσο καλό είναι το μοντέλο για αγορά ως μεταχειρισμένο.


Ακόμα και τα πιο παλιά Hyundai i20 τρίτης γενιάς είναι εντός εγγύησης

Η Hyundai προσφέρει 5ετή εγγύηση στα μοντέλα της, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και τα πρώτα i20 τρίτης γενιάς, που συμπλήρωσαν 4 χρόνια κυκλοφορίας, είναι εντός ισχύος αυτής. Αυτό είναι κάτι σημαντικό για τον εν δυνάμει αγοραστή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αφού σημαίνει πως –στη χειρότερη περίπτωση- θα απολαύσει 1 χρόνο ξεγνοιασιάς.

Το αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί στις λίστες με τα πιο ευρύχωρα μικρά πόλης, αφού έχει το φαρδύτερο πίσω κάθισμα της κατηγορίας του και αρκετά μεγάλο χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Ως εκ τούτου, στο Hyundai i20 θα ταξιδέψουν με άνεση 4 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 352 λίτρα στην περίπτωση των αμιγώς βενζινοκίνητων εκδόσεων και 262 λίτρα στην περίπτωση των ήπια υβριδικών. Με πεσμένη την πλάτη του πίσω καθίσματος, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ γίνεται 1.165 και 1.075 λίτρα αντίστοιχα.

Η ανάρτηση του Hyundai i20 έχει ευχάριστα σφικτή αίσθηση, που ωστόσο δεν κουράζει στην καθημερινότητα και δεν στερεί «πόντους» από την άνεση. Οι κακοτεχνίες του οδοστρώματος απορροφούνται σωστά, ενώ σε επαρχιακό οδικό δίκτυο οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, γεγονός που εμπνέει σιγουριά στον οδηγό για να κινηθεί σβέλτα σε δρόμους με στροφές, με επιπλέον σύμμαχο το στιβαρό πάτημα του Hyundai i20.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Hyundai i20 4ετίας
Σελίδα 2Πόσο καλό είναι το ακριβώς προηγούμενο Hyundai i20 ως μεταχειρισμένο;
Σελίδα 3Οι κινητήρες είναι αξιόπιστοι και δεν έχουν προβλήματα
Σελίδα 4Αν κινείται μόνο στην πόλη θα χρειαστεί δίσκο-πλατό πριν τα 100.000 χλμ.
Σελίδα 5Υπάρχουν φθορές στο κάθισμα του οδηγού και γρατζουνιές στο ταμπλό
Σελίδα 6Οι τιμές των μεταχειρισμένων Hyundai i20 κυμαίνονται από 14.000 έως 22.000 ευρώ
Mercedes
test center